1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘O gece’yi anlattılar: “Sesler çok korkunçtu”
‘O gece’yi anlattılar:  “Sesler çok korkunçtu”

‘O gece’yi anlattılar: “Sesler çok korkunçtu”

Şiddetli yağmurdan en fazla nasibi alan Lapta Başpınar’da manzara adeta ‘Felaketin resmi’ gibi… YENİDÜZEN, yaralarını sarmak için çalışmaların sürdüğü Başpınar’a gitti, bölgelilerle ‘o geceyi’ konuştu…

A+A-

Şiddetli yağmurdan en fazla nasibi alan Lapta Başpınar’da manzara adeta ‘Felaketin resmi’ gibi… YENİDÜZEN, yaralarını sarmak için çalışmaların sürdüğü Başpınar’a gitti, bölgelilerle ‘o geceyi’ konuştu…

Dila ŞİMŞEK

Ülkeyi etkisi altına alan yoğun yağışların belirli bölgelerde sele sebep olması, bölge sakinlerini perişan etti.

Konumu nedeniyle yağıştan kötü etkilenen Lapta Başpınar’da belediye ve bölgeliler, hasar gören araçları çekmek, evleri ve yolları iyileştirmek için çalışıyor.

 

Lapta Belediyesi İş araçları Sorumlusu Kadıoğlu:
“Ne yazık ki Lapta’nın durumu çok kötü, yoğun çalışmalar devam ediyor”

Lapta Belediyesi İş Araçları Sorumlusu Himmet Kadıoğlu, Lapta’da birçok sokağın ve evin hasar gördüğünü, yoğun yağış sonrası derelerin taştığını kaydetti. Taş duvarların arabaların üstüne yıkıldığını ve bazı arabaların ise sele kapılıp çamura saplandığını ifade eden Kadıoğlu, evlerin de su ve çamur içinde olduğu şeklinde açıklamada bulundu.

Kadıoğlu, “Ne yazık ki Lapta’nın durumu çok kötü, yoğun çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Evlerin ve arabaların hasar gördüğü Başpınar’da YENİDÜZEN, selin yaşandığı geceyi bölge sakinlerine sordu. Kimisi canlarına zarar gelmemesine şükrettiğini dile getirdi, kimisi ise altyapıdan şikayet etti, kimisi ise ciddi önlemler alınmasını istediklerini anlattı.

 

Bölge sakinleri ne dedi?

yurt-001.jpg

Emete Çınaroğlu: “Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz”

“O akşam, televizyonda haberleri izlerken, yoğun yağışın geleceğini ve dikkatli olmamız gerektiğini öğrendim. Sonrasında uyuyayım dedim, fakat çok tedirgin bir şekilde yattım. Ben uykudayken, gece on iki veya bir gibi, korna sesine uyandım ve kapıya koştum. Sokak kapısını açtığımda gördüğüm manzara karşısında yaşadığım şoku, o korkuyu, o çaresizliği anlatamam… Çok kötüydü. Bir araba, yokuştan üstüne doğru gelen çamurlu su yüzünden bizim evimizin köşesine sığınmıştı. Yaşadığım şoku atlatamıyorum. Telaşla oğlumu uyandırdım, ne yapacağımızı bilemedik ve o panikle 155’i aradım. Oradaki yetkili ise bana 159’u aramamı söyledi, onu da aradım, ‘panik olmayın bayan, sırayla yardım edeceğiz’ dediler. Ben biraz bekledim fakat çok korkmuştum, zaten tansiyon hastasıyım, inanılmaz panik oldum. Lapta Belediyesi’nin de numarasını unuttum, bu yüzden tekrar 155’i aradım, oradaki yetkili beni resmen azarlayarak ‘ben ne bileyim, sen bileceksin belediyenin numarasını, seninle mi uğraşacağım’ dedi ve yardımcı olmadığı gibi bir de ben orada şok yaşarken bana kötü muamele gösterdi. Bu beni çok sinirlendirdi ve üzdü. Sonrasında ise belediyeden yetkililer geldi. Bizim evimizi koruyan, üst sokaktaki iki otobüs oldu. O otobüsler oraya park edildiği için, dağdan gelen kaya parçaları ve çamurlu yoğun suyu hafifletti, direkt evime gelmesine engel oldu. Eğer o otobüsler orada olmasa, benim evim çok daha fazla hasar alırdı, belki canımıza bile zarar gelirdi. Şimdi ise bahçemde, garajda ve içindeki eşyalarda, klimada ve hidrofonda hasar var. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz.”

Ergin Keskin: “Yedi araba harap oldu, üçü dereye düştü”

“Gece saat bir civarı, korkunç sesler duyduk. Sokaklardaki elektrik direkleri devrildi, elektriğimiz de kesildi. Arabaların üstüne kaya parçacıkları düştü. Gece tam hasarı çok iyi göremesek de, sabah dışarıya çıktığımızda felaketin boyutunu gördük. Benim bildiğim kadarıyla yedi araba harap oldu, üç tanesi dereye düştü. Gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.”

Muhammet Gözay: “Kaza değil cinayet, sorumlusu devlet”

“Mahallemizde çok büyük bir hasar yaşandı. Bunun sorumluları ise, bir önceki Belediye, Kaymakamlıktır. Çünkü dere yatakları beton ile doldu. Çarpık yapılaşma, bütün ülke genelinde yaygın olan acı bir gerçek. Kâr elde edebilmek için, gerek belediye, gerek ise bakanlıklar, olmayacak yerlere inşaat yaptı, ucuz malzeme kullandı. Dilerim ki bu dere yatakları tekrardan açılır, yoksa bu altyapı bize daha kötü sonuçlar getirecektir. Selde kaybettiğimiz canların ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bu bir kaza değil cinayettir, sorumlusu ise devlettir. Gereken önlemin alınmasını dilerim.”

Salih Çömez: “Dağdan gelen kaya parçaları felakete sebep oldu”

“Selin yaşandığı geceden önce, gündüz dört civarı yağış başladı, gece yarısında ise şiddetini arttırdı. Dağdan beraberinde kaya parçalarını da getiren sel, felakete sebep oldu. Ortalık resmen darmadağın oldu. Yukarıdan gelen kayalar, evimin duvarlarına çarparak duvarımda hasara yol açtı. Şu anda çok büyük bir tehlike altındayız. Dağ evi ise boşaltıldı, oradaki büyük kaya yerinden oynadı. Bu, önlemi alınmazsa çok daha kötü olaylara vesile olur. O tonlarca ağırlıktaki büyük kaya yerinden oynadıysa,yine benzeri bir yağışta yerinden tamamen çıkmayacağının bir garantisi yok.”

Cumhur Kurukızılcık: “Acilen önlem alınması gerekir”

“Bu, şimdiye kadar yaşadığımız en şiddetli sel olsa da, ne yazık ki ilk değil. Üç sene önce yine yoğun yağıştan sonra, evimin önüne kadar kaya parçaları ve çamurlu su gelmişti. Çünkü altyapımız kötü. O zamanda kimse gelip ilgilenmedi, duyan olmadı. Ne bir çalışma yapıldı, ne de düzelmesi için önlem alındı. Şimdi ise aynısını fakat daha şiddetlisini yaşıyoruz. Önlem alınmazsa hiçbir şeyin değişeceğini düşünmüyorum.”

Adolf Khon: “Dağdan sokaklarımıza kadar kaya parçaları geldi”

“O gecenin öncesinde, eve beş buçukta gelmiştim. O sırada zaten sağanak yağmur yağıyordu, fakat sel henüz başlamamıştı. Sonrasında elektriğimiz kesildi. Dağdan kaya parçacıkları ve çamur selle birlikte sokaklarımıza geldi. Benim evimde çok büyük bir hasar yok, bahçemin temizlenmesi gerekiyor ve bahçe duvarı da biraz hasar gördü. Fakat sokağımız ve mahallemiz çok kötü durumda. Benden daha kötü durumda olanlara sabır diliyorum.”

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181208120710.jpg

Bu haber toplam 3645 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler