1. HABERLER

  2. SPOR

  3. NKL lise voleybolda gelenek oldu
NKL lise voleybolda gelenek oldu

NKL lise voleybolda gelenek oldu

Sekiz kez üst üste şampiyon olmayı başaran ve bu sezon da Türkiye’de çeyrek finale kalan Namık Kemal Lisesi Erkek Voleybol Takımı, Bolu’da 24 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında yapılacak çeyrek final grubunda başarılı olmayı hedefliyor.

A+A-

Sekiz kez üst üste şampiyon olmayı başaran ve bu sezon da Türkiye’de çeyrek finale kalan Namık Kemal Lisesi Erkek Voleybol Takımı, Bolu’da 24 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında yapılacak çeyrek final grubunda başarılı olmayı hedefliyor.

Kaya Emiroğlu


Sekiz yıldır üst üste Liselerarası Voleybol Birinciliği’nde şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Namık Kemal Lisesi, ülke voleybolunda efsanevi bir gelenek olmayı başardı. Yedi yıl boyunca okul öğretmenlerinden, adı voleybolla özdeşleşen antrenör Emin Özkalp yönetiminde şampiyonluk yaşayan ve Türkiye’de dördüncülük başarısına ulaşan Namık Kemal Lisesi Erkek Voleybol Takımı, 2012-13 sezonunda da okuldan ayrılarak Çanakkale Ortaokulu’na müdür olan ancak takımın antrenörlük görevine devam eden hocalarıyla birlikte  mutlu sona ulaşmayı başardılar.

Disiplin ve arkadaşlık ortamı
Takım Antrenörü Emin Özkalp, amaçlarının öncelikle yetişen gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak özelde voleybol, genelde ülke sporuna kazandırmak ve gençlerin okul bitiminden sonra voleybolun sağlayacağı avantajlarla yüksek öğrenimlerini ve eğitimlerini devam ettirmeye yardımcı olmak olduğunu altını çizdi. Ülke voleybolunda şu an oyuncu olarak yer alanların %85’inin NKL çıkışlı olduğuna dikkat çeken Özkalp, oluşturdukları disiplin ve arkadaşlık ortamı sayesinde başarılara devam ettiklerini vurguladı. Başta okul yönetimi olmak üzere okul-aile birliği ve velilerin motivasyon anlamında takıma büyük katkı koyduğuna işaret eden Özkalp, eski mezunların bile özellikle final maçları öncesinde soyunma odasına gelerek oyunculara destek verdiğini ve bunun çok güzel bir davranış ve moral olduğunu ifade etti. Özkalp, verdikleri destek için okul yönetimine de teşekkürlerini sundu.

Karaman güzel geçti, sıra Bolu’da
Bu sezon yarı final play-off maçları için Karaman’a gittiklerini hatırlatan Özkalp, bir haftalık sürenin oldukça iyi geçtiğini, tüm maçları kazandıklarını ve çeyrek finale kaldıkları için mutlu olduklarını belirtti. Motivasyon olarak üst düzeyde olduklarının altını çizen Özkalp, daha önce bir kez dördüncülük yaşadıklarını hatırlatarak, “Bu kez Bolu’da yapılacak Türkiye Şampiyonluğu çeyrek final maçlarında oynayacağız. Amacımız yine son dörde kalmaktır.” dedi. Özkalp, takımda yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Vasfi Baybora’yla birlikte Bolu’da da başarılı olmayı hedeflediklerini de vurguladı.

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur