1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Netkent’e YÖDAK freni
Netkent’e YÖDAK freni

Netkent’e YÖDAK freni

Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi(Netkent)’in öğretime başlama izni iptal edildi

A+A-

Ayşe GÜLER

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK), ‘uzaktan eğitim veren’ Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi(Netkent)’in öğretime başlama iznini iptal etti.

Geçtiğimiz hafta alınan karar, henüz üniversiteye tebliğ edilmedi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi(Netkent)’in 2010 yılında aldığı öğretime başlama izninin iptal edildiğini, alınan kararın üniversiteye tebliğ edileceğini söyledi.

Söz konusu eğitim kurumuna 2010 yılında üniversite açma ön izni verilmeden, öğretime başlama izni verildiğini kaydeden Büke, Netkent’in YÖK denkliğinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Öte yandan görüş almak için aradığımız Netkent Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’a ise üniversitede olmaması nedeniyle ulaşılamadı.

 

YÖDAK Başkanı Akile Büke: YÖK denkliği de yok

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi (Netkent)’in 2010 yılında aldığı öğretime başlama izninin iptal edildiğini, alınan kararın üniversiteye tebliğ edileceğini söyledi.

Büke, üniversitenin kapatılması kararının ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilebileceğini belirtti.

Süreç içerisinde üniversitenin YÖDAK’a 3 kez dava açtığını da aktaran Büke, şöyle konuştu: Geçtiğimiz yıl, Eğitim Bakanlığı’nın eksik izinleri olduğunu ve izinlerini tamamlaması gerektiğini talep ettiğimiz yazı, üniversiteye iletildikten sonra kurum YÖDAK’a ikinci davayı açtı.

 Ardından YÖDAK, üniversitenin kiraladığını bildirdiği binaya denetime gitti ve değerlendirme yapabilmek için talep edilen bilgi, belge ve dosyaları tamamlanıncaya kadar öğrenci alınmaması kararını tebliğ etti. Bu tebliğ karşısında maalesef yine dava açtılar. Kurum dava sonucunda yürütmeyi durdurarak 2018-2019 akademik yılında öğrenci almaya başladı.

Büke, YÖDAK'ın tüm üniversitelere olduğu gibi AABÜ'ye de eksiklerini tamamlama konusunda yol gösterici olmaya çalıştığını ifade ederek, gelinen noktada bunun mümkün olmadığının anlaşılması üzerine bu kez öğretime başlama izninin iptal edildiğini belirtti.

Öte yandan Büke, söz konusu üniversitenin ‘uzaktan eğitim’ vereceğini beyan etmesine rağmen, alınan izinlerde bu şekilde ifadenin de yer almadığını dile getirdi.

Kurumun 2010 yılında üniversite açma ön izni verilmeden, öğretime başlama izni verildiğini kaydeden Büke, AABÜ’nün YÖK denkliğinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181219103149.jpg

 

Bu haber toplam 15609 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler