1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nami “İstihdamı koruyan bir politika güdün”
Nami “İstihdamı koruyan bir politika güdün”

Nami “İstihdamı koruyan bir politika güdün”

CTP Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami hükümete  “Yaratılan ekonomik tahribatla ilgili kayıp tespitiniz nedir?” diye sorarak hükümetin bu konuda bir öngörüsü olması gerektiğini söyledi.

A+A-

CTP Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami, hükümete  “Yaratılan ekonomik tahribatla ilgili kayıp tespitiniz nedir?” diye sorarak hükümetin bu konuda bir öngörüsü olması gerektiğini söyledi.

Nami, Başbakan’ın “önümüzü göremiyoruz” lafının kabul edilmez olduğunu söyleyerek, hükümetin öngörüsü ve somut planı olması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin yerel kaynaklar ile Türkiye’den kaynak konusunun konuşulması gerektiğini anlatan Nami “Merkez Bankası ve bankalarla bir toplantı daha yapın ve ekonomideki açık rakamını karşılamak içi 1 yılı geri ödemesiz, 6 yıllık bir fon oluşturun. Bu fonu da vergilerle besleyin ve zaman yayarak borcu geri ödemeyi hedefleyin. Aksi takdirde tek yaptığınız şey maliyeyi korumak kalıyor” dedi.

Hükümetin uyguladığı yöntemi dünyada uygulayan tek bir ülkenin olmadığını savunan Nami, hükümetin Türkiye ile yeni bir para birliği anlaşması talep etmesi gerektiğini anlattı.

Nami, hükümete önerilerini sıralayarak “İstihdamı koruyan bir politika güdün. Muazzam bir işsizlikle karşı karşıya kalacağız. İstihdamın korunmasını fonlarla destekleyin. Yabancı işçilerin boşalttığı işlere yerli istihdamı yönlendirin” diye konuştu.

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
İlgili Haberler