1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mecliste gündem COVID- 19 ve ekonomi
Mecliste gündem  COVID- 19  ve ekonomi

Mecliste gündem COVID- 19 ve ekonomi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Covid - 19 Salgınının Yarattığı Koşullar ve Ekonomik Durum” gündemiyle toplandı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Covid - 19 Salgınının Yarattığı Koşullar ve Ekonomik Durum” gündemiyle toplandı.

Meclis Genel Kurulu, ilk olarak bir sonraki toplantının da 5 Mayıs’ta yapılmasını kararlaştırdı.

Milletvekilleri toplantı başında konuşma süreleri konusunda kısa bir tartışma yaşadı. Geçen hafta konuşma sürelerine uyulmadığını belirterek bazı vekillerin itirazı nedeniyle Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay bugün sürelere uyulmasını istedi.

Arıklı: “İşini kaybetmiş insanları cezalandırıyorsunuz”

İlk sözü alan Yeniden Doğuş Partisi genel Başkanı Erhan Arıklı hükümetin muhalefeti yok saydığını söyledi. Ekonomi ile  ilgili alınan tedbirler konusunda hükümetin muhalefeti yok saydığı için “yükün altında ezileceğini” iddia etti.

Ataoğlu: Gizli taşıyıcılar olabilir, geniş tarama şart

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu hükümetten muhalefet ve sivil toplumla istişareye geçmesini beklediklerini kaydederek muhalefetin açıklamaları ve kararları basından ve sosyal medyadan öğrendiğini ifade etti.

Özyiğit “Pandemi hastanesi neresidir?” Bilen var mı?”

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit işin başından beri “birlikte hareket ve ortak akıl” denildiğine dikkati çekerek “Hükümet ısrarla uzattığımız eli görmezden geliyor. Hükümet önerilerimizi dikkate almıyor” dedi.

Erhürman “Açılma kriterleri ortada yok”

Hükümete seslenen Erhürman “İlk günden beri normal olağan dönemdeki istişare süreçlerini çalıştırmıyorsunuz” dedi. Bilim kurularından birinin açılma kriterlerini açıklaması gerektiğini talep ettiklerine işaret eden Erhürman “tek kriter test sayılarını artırmak mıdır?” diye sordu

Özersay: "Açılma kriterleri yarın Bakanlar Kurulu'nda

“Açılma kriterleri” konusunda dünyada da farklı görüşler olduğuna dikkati çeken Özersay “Amerika’yı yeniden keşfedecek halimiz yok. Bu adımları atarsak sorunlar da çıkabilir. Almanya’da sektörel açılımların risk yarattığı, virüsün yeniden yükselişe geçtiği görüldü” dedi. Özersay açılma kriterleri konusunda karar alınmadığına vurgu yaparak bu konudaki bakanlıkların taslak çalışmalarının Bakanlar Kurulu’nda yarın görüşüleceğini açıkladı.

Tatar: “Yerli üretim, yerli tüketim, yerli istihdam”

“Rehavete kapılmamamız gerekiyor”

 Başbakan Ersin Tatar, yaşanılan sürecin ciddi şekilde devam ettiğini söyledi.

Mecliste söz alan Tatar, muhalefetin eleştirilerini samimiyetle kabul ettiklerini iddia ederek yoğunluk nedeniyle ihmal olabileceğini söyledi, muhalefete hitaben “Kusura bakmayın” dedi.

Denktaş: “Çarşı açılsa da gelir eski seviyede olmayacak”

DP Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş “Devleti korumanın birincil yolu o devlet içinde yaşayan her canlıyı korumaktan geçer. Hedef olarak maliyeyi korumayı esas alırsak bunu gerçekleştiremeyiz” diye konuştu.

Meclis’teki konuşmasında hükümetin Cumhurbaşkanlığı ile koordinasyonu sağlamasını öneren Denktaş, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini, tarafların seçime yönelik pozisyon aldığını dile getirdi.

Hayat pahalılığını aşağıya çekmek gerektiğini ifade eden Denktaş “İş yerleri açıldığında gelirler eskisi gibi olmayacak. Yeni gelirler ile iflasları ve kapanmaları yaşayabileceğiz”  dedi.

İşten durdurmama kararının doğru bir karar olmadığını anlatan Denktaş “İşten durduramazsın gibi bir yaklaşıma girmek doğru bir sonuç yaratmayacak” şeklinde konuştu.

Belediyelerin devlet katkısından yapılan % 25 kesintinin iptal edilmesi gerektiğini belirten Denktaş, “Çarşının açılması eski gelir seviyesine geleceğiz demek değildir. Gidişat tamam değil. Çarşıyı açma konusundaki önceliklerde sıkıntılar var” dedi.

İş yerlerinin açılması konusunun riskler barındırdığını ifade eden Denktaş “Çarşı açılsa da gelir eski seviyede olmayacak. Devleti koruyacaksak insanı korumak lazım” diye konuştu.
 

Nami “İstihdamı koruyan bir politika güdün”

CTP Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami hükümete  “Yaratılan ekonomik tahribatla ilgili kayıp tespitiniz nedir?” diye sorarak hükümetin bu konuda bir öngörüsü olması gerektiğini söyledi.

Çeler “Emeklilerin ödenmemesi durumunda tam kaos olacak”

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, hükümetin attığı adımların geçmiş hataların sonuçları olduğunu iddia ederek “Geçmişteki hataların telafisini giderecek adımlar atılıyor” dedi.

Çeler sektörlerin açıldığı dönemde bir kriz olması halinde Çalışma Bakanlığı’nın kaynak sıkıntısı yaşayacağını savundu.

Sigortaların emeklileri ödeme noktasındaki zorluk çekeceğini söyleyen Çeler, hükümetin bu konuda önlem alıp almadığını sordu.

Türkiye’den kaynak gelmemesi durumunda sorunların artacağını ifade eden Çeler “Emeklilerin ödenmemesi durumunda tam kaos olacak” dedi.

Şahali “Maliye seyir defteri doğru bilgiler içermiyor”

CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali kamu maliyesi ile ilgili doğrulanmış resmi bilgiye ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Toros “Nüfusun sadece % 2’sine test yapıldı”

CTP Milletvekili Fikri Toros son dönemdeki test sonuçlarının yeniden açılma için motive kaynağı yarattığını söyleyerek “Hala nüfusun % 2’sine test yapılması ve pandemi hastanesinin yokluğu endişe kaynağıdır” dedi.

Hasipoğlu “10 gün boyunca vaka çıkmaması rekor”

Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye haksız eleştiriler yapıldığını iddia eden UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu hükümetin süreci başarı ile sürdürdüğünü savundu.

10 gün boyunca vakanın ortaya çıkmamasının bir rekor olduğunu söyleyen Hasipoğlu “Belki de ilk sıradayız” dedi. KKTC’nin ölüm oranlarında ise Avrupa’da (en az ölüm olan ülkeler arasında) dördüncü sırada olduğunu iddia eden Hasipoğlu “Bizim bu verileri dünyaya Avrupa’ya duyurmamız lazım” dedi.

KKTC’nin “devlet olarak” Dünya Sağlık Örgütü’ne üye olması gerektiğini söyleyen Hasipoğlu sağlıktaki başarının fırsata çevrilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Derya: “Devleti borçlandıracağınıza vatandaşı borçlandırmayı önerdiniz”

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Başbakan Tatar’ın meclis kürsüsünde 35-40 dakika konuştuğunu ancak hiçbir şey söylemediğini söyledi.

Derya “Pandemi hastanesi olacak mı, yatak sayısı yeterli mi? İkinci bir dalgada sorun yaşanması kaçınılmazdır. Tabipleri Birliği bu konuda uyarılar yapıyor. Dikkate alınmıyor” diye konuştu.

İncirli: "Açılma öncesinde bağışıklık oranı tespit edilmeli”

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli bilim ve siyasetin birlikte çalışması gerektiği günlerden geçildiğini söyledi.

İncirli, vaka sayısının artmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek “Erken kapanmış olmanın faydası oldu. İnsanlarımız da uyum gösterdiler” dedi.

Özdenefe “Esnafı, toplumu kaosa sürüklüyorsunuz”

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe hükümetin bazı sektörler ne zaman açılacağını konuştuğunu, karara bağladığını ifade ederek “Hükümet nasıl olur da bu konuyu Bakanlar Kurulu’nda konuşacağız diyebiliyor. Belli ki karar alındı” diye konuştu.

Şahiner “Yükseköğrenimde bir yıllık boşluk yıkıcı olur”

CTP Milletvekili Sahali Şahiner hayat pahalılığı riskinin olduğunu anlatarak yerel üretimde girdi maliyetlerinin artmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Akansoy “Kapalı toplum olmanın avantajı ekonomi için geçerli değil”

CTP Milletvekili Asım Akansoy “kapalı toplum olmanın” avantajının sağlıkta yaşandığını ancak bunun ekonomi için geçerli olmadığı söyledi.

Candan “1 aydır açık olan bazı sektörlere test yapılmadı”

CTP Milletvekili Armağan Candan güneyde çalışan Kıbrıslı Türklerin artık işlerine ulaşamadığına işaret ederek bu konuda mutlaka adım atılması gerektiğine dikkati çekti.

Hamzaoğulları, “Toplu taşımacılıkta sektörün 4’te 3’ü batacak”

“Eylül ayında okullar açılamaz. Keşke açabilseniz, keşke açabilsek” diyen Hamzaoğulları toplu taşımacılık yapanların bir yıl boyunca çalışmayacağına vurgu yaptı, “Sektörün 4’te 3’ü batacak” dedi

Mahkumların iade konusu sıkıntılı

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars bazı mahkumların Türkiye’ye iadesi konusunda sıkıntılar yaşandığını, Türkiye’de yargılama yapılmadığı için iade yapılamadığını ifade etti.

Sucuoğlu, “İşten durdurma dalgası Mayıs’ta…”

İşten durdurma dalgasının Mayıs ortasında başlayacağını düşündüklerini dile getiren Sucuoğlu “Umarım yanılırız. Ciddi bir işsiz ordusu bize başvurursa bununla başa çıkmak zor olacak. 2600 TL ile bunu karşılamayız. Bu nedenle 1500 TL’ye düşürdük” dedi.

 

Amcaoğlu: “Maliye gelirlerinde ciddi anlamda gerileme var…”

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu pandemi ortamının sürdüğüne işaret etti, Kuzey Kıbrıs’ta da sıkıntıların var olduğunu söyledi. Amcaoğlu, muhalefetin eleştirilerini tek tek okuyarak “Bunların yaşanma sebebi bellidir, pandemi ortamındayız. 36 Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı, 148 karar ürettik” dedi. Amcaoğlu, “Evet sizler de muhalefet olarak yapıcı oldunuz. Evet yanlışlar da yaptık, eksikliklerimiz de var. Dünyadaki büyük ülkeler de çuvalladı. En azından canımıza en ufacık bir zarar gelmedi” dedi. Mayıs ayından sonra da bu ülkede hayat olduğunu düşündüklerini anlatan Amcaoğlu, “Belki birilerinin canı yandı. Üst kademe maaşlarda % 56 kesinti yaptık. Belediyelerde % 25 kesinti yaptık” diye konuştu. “Evet, Biray Hamzaoğluları’na katılıyorum, toplu taşımacılık büyük bir sorun yaşayacak” diye konuşan Amcaoğlu muhalefet vekillerine bilgi vermekten kaçınmadıklarını söyledi. “Sadece gümrük gelirlerinde gerileme % 57.1” diyen Amcaoğlu maliye gelirlerinde ciddi anlamda gerileme olduğunu örneklerle anlattı. “İşsizlik olacak, biliyoruz. İyi niyetle çalışıyoruz. Bu pandemi ortamında ne yaptığımızı bilmez değil, kendi öngörülerimizle adımlar atıyoruz” diyen Amcaoğlu sadece bu ay 91 milyon reel sektör ödemesi yaptıklarını iddia etti.

 

Çavuşoğlu: Bilim Kurulu’nun sınavların takvimine ilişkin raporu gelecek

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimle ilgili yapılan konuşmaları yanıtladı.

Önce sağlık dediklerini, takvimi belirleme konusunu sağlıkçılara bıraktıklarını söyleyen Çavuşoğlu, Bilim Kurulu’nun önerisinin kendilerine bugün ulaşacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, “Bilim Kurulu da okulların açılması konusunda temkinli” dedi.
İki plan yaptıklarını dile getiren Eğitim Bakanı, bu planlardan birinin okulların bu yıl açılmayacak gibi olduğunu, diğer planın da Mayısa göre olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, kolej sınavının yapılacağını belirterek, “İlahiyat koleji, BEAL, Fen Lisesi, Güzel Sanatlar sınavları da olacak… Sınav ile açıklanan tarih arasında minimum 30 gün olacak. Öğrenciler online derslerden muaf tutulmayacak” dedi.

Çavuşoğlu, okulların mezun da vereceğini belirtti. 

Kreşlerin açılması konusuna da değinen Çavuşoğlu, “İnsanlar işe gittiğinde bu çocuklara kim bakacak? Bu Bakanlar Kurulu’nda yarın tartışılacak ana konulardan biri olacak. Ben kreşlerin iş yerleri ile paralel açılması fikrimi ifade edeceğim” şeklinde konuştu.

Üniversitelerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, “Üniversitelerin geleceği ne olacak? Bu sorun ciddi. Tüm taraflar olarak çalışıyoruz. YÖK’ten 14 maddelik açılım istedik. Bunun ikinci ayağı var. Üniversitelerin yapabileceği fedakarlık ne olacak? Hepsine yazı gönderdik. Üniversitelerden 7 Mayısa kadar cevap bekliyorum. Üçüncü aşamada da sektörler var. Öğrenci dostu KKTC için ne fedakarlık yapacaklar? Bunları birlikler aracılığı ile bize 7 Mayısa kadar iletecekler. Kafe, restoran, özel hastaneler, ev sahipleri, taksiciler, toplu taşımacılar…  ” şeklinde konuştu. 

Öğrencilerin belirsizliğin içine gelemeyeceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Ciddi bir seferberliğin eşiğindeyiz. Tek gaile, üniversitelerin geleceğe taşınması. Herkes hesabını yapmalı” dedi. 

DAÜ konusunda da açıklamada bulunan Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, “DAÜ’de sorun var. Bütçeden ekstra kaynak aktarılmayacak. Ek para aktarmamız mümkün değil” şeklinde konuştu. 

“İnsanlar ekmeğinden olmasının peşinde değiliz. DAÜ olmazsa olmazdır. KKTC varsa DAÜ’de vardır” diyen Eğitim Bakanı, DAÜ için tedbir alınması gerektiğini vurguladı. 

 

Taçoy: “Türkiye’den para geliyor”

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, açılımlar konusundaki çalışmayı tamamladıklarını, bunu bugün Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını belirtti.

Taçoy, sinema, gece kulübü, otel, bet ofis, casino, kahve, bar, meyhane, spor salonu, restoran gibi yerlerle berber ve  kuaförlerin şu an açılamayacağını belirtti. 

Hasan Taçoy, tüm bunların bugün Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını söyleyerek, “Her iş yeri için kurallar olacak” dedi.

Taçoy, ekonomi konusunda açıklamalarda bulunarak, “2018’den bu yana kriz içinde olan bir ekonomik yapımız var. Bunu kabullenmek mecburiyetindeyiz. 1974 sonrasında kurgulanan ekonomik yapı bizi artık bir yere götüremez. Yeni ve rasyonel sistem kurmak için en doğru zamanı ve zemini şimdi elde ettiğimizi iddia ediyorum. Yapısal reformları hayata koymalıyız” şeklinde konuştu.

Taçoy, “Yıllardır yapısal reformlara gösterilen direnç sonucunda çaresiz ve alternatifsiz bir kriz yaşıyorsak bunun üstesinden nasıl gelebileceğimizin hesaplarını yapmalıyız” dedi.

 

Maske

Taçoy, denetimlerin sürdüğünü, Sanayi Dairesi’nin denetimlerinde merdiven altı maske üretimi tespit edildiğini belirtti. 
Taçoy, maskelerin kriterleri ile ilgili çalışmanın tamamlandığını ve bunun da bugün Bakanlar Kurulu’na iletileceğini açıkladı. 

Bakan Taçoy, Mart ve Nisanda 973 mekanın denetlendiğini, toplam 58 kişiye ceza kesildiğini, bekleyen 75 dosya olduğunu açıkladı. 

 

KIB-TEK

Kıb-Tek konusunda da konuşan Bakan Taçoy, jeneratörlerin bakımı konusunda bilgi verdi.

Jeneratörlerin turbo şarjerlerinin bakım zamanının geldiğini belirten Taçoy, bakım maliyetinin 500 bin İsviçre frankı, yeni alımının ise 745 bin İsviçre frankı olduğunu söyledi.  

Bakan Taçoy, “Yeni turbo şarjerleri avantaj sağlıyor. Artısını, eksisini tartmak lazım” dedi. 

Bu üretimin bir firma tarafından yapıldığını belirten Hasan Taçoy, bu nedenle ihalesiz alıma gidildiğini bu alımın yasaya uygun olduğunu kaydetti, konunun basında işleniş biçimini eleştirdi.

AKSA konusunda da konuşan Taçoy, “Hukukçular ‘AKSA sözleşmesinin iptaline ödeyeceğiniz tazminat elektrik fiyatından daha fazla’ söylüyor. Yani, görünürde öyle bir şey yok. Bu sene jeneratör alınmayacak. Güneş enerjisine yatırım yapılacak” şeklinde konuşu.

Hasan Taçoy, AKSA’ya 136 milyonluk borçları olduğunu dile getirerek, “Bu miktarın büyük kısmı gecikme faizlerinden kaynaklanıyor” dedi.

Hasan Taçoy, elektrik tahsilatlarındaki aksama nedeniyle gelirlerde 70 milyon TL’lik gerileme olduğunu kaydetti. 

Taçoy, elektrik fiyatlarının düştüğünü de belirterek, bu dönemde yapılan indirimlerle ilgili de hatırlatmada bulundu. 

Bakan Taçoy, iflas ve iş gücü konusunda çalışmak üzere bir komite kurulduğunu açıklayarak, işsiz kalanların ihtiyaç alanlarına yönlendirilmesi üzerinde çalışıldığını kaydetti. 

Taçoy, “Bu mekanizmaları oluşturma mecburiyetindeyiz. Elimizdeki imkanları seferber etmeli, yabancı iş gücünü sonra düşünmeliyiz” dedi. 

Kredi konusuna değinen, miktarlar ve başvuru sayıları konusunda bilgi veren Taçoy,  açılımla ilgili plan konusunda da bilgi verdi.

 

Açılımlar

Başbakan’ın ve Bakanlar Kurulu’nun açılım konusunda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na görev verdiğini söyleyen Taçoy, bu çalışmalar kapsamında iş yerlerinin 17-18 gruba ayırdıklarını kaydetti.

Taçoy, “Hangi sektörler açılırsa bulaş az olur? Bunu değerlendirdik ve sayıyı 4’e düşürdük. Sağlık Bakanlığı, ‘bazı yerlerin açılmasına izin verebiliriz’ dedi. Biz hazırlıkları ilgili paydaşlarla tartışmaya başladık” dedi.

45 gündür kapalı olan iş yerlerinin açılabilmesi için hazırlık yapıldığını belirten Taçoy, iş yerlerinin bakım ve onarım gerekliliğine işaret etti.

Taçoy, ikinci gruba, market usulü temasın olmayacağı yerleri koyduklarını belirterek, bunları oto kaporta, alüminyumcu gibi yerler olarak aktardı.  Taçoy, üçüncü grupta ise inşaat malzemesi, butik gibi yerleri koyduklarını söyledi. 

Anneler gününü göz ardı ettiklerini ancak10 Mayıs’ta anneler günü olduğunu belirten Taçoy, “Talepler kuyumcu, butik gibi iş yerlerinin bu tarihten evvel açılmasıydı. Bu haklı bir talep” dedi.

Bu iş yerleri için katı kurallar koyduklarını söylen Taçoy, “ ‘Soyunma odaları kapanacak. Kıyafet denemesi olmayacak’ dedik. Paydaşlarla konuştuk” şeklinde konuştu.

Taçoy, sinema, gece kulübü, otel, bet ofis, casino, kahve, bar, meyhane, spor salonu, restoran gibi yerlerle berber, kuaför, manikür-pedikürcüler gibi yerlerin ise şu an açılamayacağını belirtti. 

Taçoy, tüm bunların yarın Bakanlar Kurulu’nda da ele alınacağını söyledi.

“Her iş yeri için kurallar olacak” diyen Bakan Taçoy, “Kim hangi gün hangi saate nereye gitti. Kayıtların iş yerleri tarafından tutulmasını istiyoruz” dedi.

Bakan Taçoy, iş yerlerinin açılmasıyla ilgili 3 soru kitapçığı hazırladıklarını söyleyerek, bu soruların işe gidiş gelişlerin nasıl olacağı, çalışanların hijyenin nasıl sağlanacağı, acil durumda nasıl hareket edileceği gibi birçok konudan oluştuğunu söyledi. 

 

Ekonomi 

Ekonomiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Taçoy, “2018’den bu yana kriz içinde olan bir ekonomik yapımız var. Bunu kabullenmek mecburiyetindeyiz” dedi.

KKTC ekonomisinin gayri safi milli hasılasının yüzde 70’inin hizmet sektörlerinden geldiğini belirten Taçoy, “Hareket kimine göre Temmuzda kimin göre 2021’de başlayacak. Dünya ekonomisi yüzde 12 küçülecekken KKTC ne kadar küçülecek bunun hesabını yapmalıyız. Bizim görüşümüz 6.5-7’lerde kalması. En iyi ihtimalle piyasaların yüzde 40 daralacağı bir ortamda neler olabileceğini hesaplamamız gerekir. Covid-19 ile gelen krizin bazı ‘in’ ve ‘out’ları da var. Örneğin seyahat, konaklama, petrol, eğlence ve lojistik gibi sektörler ‘out’, sağlık, hijyen, tarım, ileri teknoloji, online ticaret gibi sektörler ‘in’…Dünyada yeni bir denge oluşuyor” şeklinde konuştu.

KKTC’nin yeni dünya düzeninde nasıl yer alacağının ve toplum olarak nasıl ayakta kalınacağının çok önemli olduğunu beliren Taçoy,  “Bu yeni dünya düzeninde yerimizi alabilmek için çok daha farklı hareket etmeliyiz. 1974 sonrasında kurgulanan ekonomik yapı bizi artık bir yere götüremez. Ekonomik iş birliği politikası ileriye taşınmalı, parasal iş birliği anlaşması yapılmalı ve kendi içimizde tedbir almalıyız. Yıllardır yapısal reformlara gösterilen direnç sonucunda çaresiz ve alternatifsiz bir kriz yaşıyorsak bunun üstesinden nasıl gelebileceğimizin hesaplarını yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Taçoy, “Yeni ve rasyonel sistem kurmak için 1974’ten sonra en doğru zamanı ve zemini şimdi elde ettiğimizi iddia ediyorum. Yapısal reformları hayata koymalıyız” dedi.

 

“Türkiye’den para geliyor”

Taçoy, Genel Kurulda milletvekillerinin sorularını da yanıtladı.

Bakan Hasan Taçoy, belediyelerle ilgili soru üzerine, yüzde 25 kesintinin belediyelere sorularak yapıldığını, bu görüşü Belediyeler Birliği’nin beyan ettiğini kaydetti. 

“Konuşarak yaptık. Bunun bu şekilde olacağını herkes biliyordu” diyen Taçoy, “Anavatan Türkiye’den para geliyor” açıklamasında da bulundu. 

Hükümetin borçlanma yoluna gidip gitmeyeceğiyle ilgili soru üzerine Taçoy, “Hasan Taçoy olarak söyleyeyim, evet borçlanılacak ama hükümette bunu tartışmadık” şeklinde konuştu.


 

 

Foto arşiv

Bu haber toplam 3605 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler