1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Müzakereciler yoğun çalışacak
Müzakereciler yoğun çalışacak

Müzakereciler yoğun çalışacak

Müzakereciler, Mont Pelerin zirvesinin ardından bugün ilk defa görüştü. Kıbrıslı Türk müzakareci Özil Nami ile Kıbrıslı Rum müzakareci Andreas Mavroyannis, Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri olmak üzere haftada 3 kez görüşecek.

A+A-

Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Kıbrıslı Rum  Müzakereci Andreas Mavroyannis  bugün saat 10.00’da ara bölgede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Rum kaynaklı haberlere göre, Nami ile Mavroyannis,  müzakerelerin gündem ve programını belirlemek üzere buluştu.

Görüşmenin öğle saatlerinde tamamlanması bekleniyordu.

Kıbrıs müzakerelerine, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in kasım ayında Mont Pelerin’de gerçekleştirdiği zirvede istenilen sonuç elde edilmemesi üzerine ara verilmişti.Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün bir araya gelen müzakereciler, ocak ayında Cenevre’de gerçekleşecek zirveye kadar haftada 3 defa görüşme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyanis bugün yaklaşık 3 buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Nami ile Mavroyannis’in, çarşamba günü gerçekleştirecekleri bir sonraki toplantıda, ağırlıklı olarak dış ilişkiler konusunu görüşeceği belirtildi.

Pazartesi, Çarşamba, Cuma

Müzakereciler, Cenevre’de 9 Ocak’ta gerçekleşecek müzakerelere kadar her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sabah saat 10.00’da bir araya gelme kararı aldı.

Her toplantıda bir sonraki ana gündemi belirleyecek müzakerecilerin, özel günlere denk gelmesi halinde farklı düzenleme yapılabileceği kaydedildi.

(TAK)

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur