1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Muhtarlar fatura makbuzdan şikayetçi
Muhtarlar fatura makbuzdan şikayetçi

Muhtarlar fatura makbuzdan şikayetçi

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu muhtarların önemli görevler yaptığını, dolayısıyla muhtarların saygınlığının önemli olduğunu vurguladı.

A+A-

 

KKTC Muhtarlar Birliği’nden bir heyet Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek, muhtarların sorunlarını anlattı ve çözümüyle ilgili yardım istedi.

Başbakanlık’ta saat 11:00’de gerçekleştirilen kabulde konuşan KKTC Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, bazı sıkıntıları olduğunu, daha önceki yıllarda da yetkililerden yardım istediklerini ancak sorunlarının çözülmediğini anlattı.

Muhtarlara bir maddi katkı verildiğini ancak bunun için fatura ibraz etme zorunluluğu olduğunu kaydeden Barbet, bunun naylon fatura kullanımını getirdiğini belirtti ve makbuz fatura ibraz etme zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Bazı köylerde muhtarlara saygı duyulmadığını da kaydeden Barbet, bu konuda da yardım istedi ve bir köyle ağaç kesilmemesi yönündeki kaymakamlık talebini yerine getirmek için hareket eden muhtarın dövüldüğünü anlattı.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da muhtarların önemli görevler yaptığını, dolayısıyla muhtarların saygınlığının önemli olduğunu, yasalara aykırı bir muamele gören muhtarların ise yargıya başvurması gerektiğini söyledi.

Muhtarlarla ilgili yasadaki, ödenek için fatura makbuz ibrazı konusunda neler yapılabileceğine ise bakmak gerektiğini kaydeden Yorgancıoğlu, bu konuyu hukukçularla görüşüp gerekli değerlendirmeyi yapıp mümkün olanı yapacaklarını kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur