1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Mührü söküp attılar”
“Mührü söküp attılar”

“Mührü söküp attılar”

Göçmenköy’de ‘sınır ihlali’ mahkemeye taşındı, tartışma bitmedi

A+A-

 

 

Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde Raif Denktaş Caddesi’nde ikamet eden Sadeli ailesi, apartmanın yanında yapılan restoran inşaatın imar yasasına aykırı olarak sürdüğünü, kaymakamlığın iki kez inşaatı mühürlemesine rağmen mührün kırılarak inşanın devam ettiğini ileri sürdü.
YENİDÜZEN’e ulaşan ve iki bina arasında hiç yer kalamayacak şekilde, inşaatın yapıldığını aktaran Cemal Sadeli, “Sınır ihlali var inşaatın yıkılmasını istiyoruz, dava açtık ama mührü söküp attılar” dedi.

“Mührü takan yok”
Yaklaşık üç ay önce sorunu YENİDÜZEN’e bildiren Sadeli, bir süre duran inşaatın yeniden başlatıldığını bildirdi. Kaymakamlığın işyerini mühürlemesine karşın çalışmaların yeniden başlatıldığını da söyleyen Sadeli, “Mührü söküp attılar, mahkemeye başvurduk ama devam ediyorlar” şeklinde konuştu.
Konuyu Lefkoşa Kaymakamlığı’na ve Şehir Planlama Dairesi’ne taşıdığını aktaran Sadeli, 15 gün önce söz konusu binanın mühürlendiğini ancak mühre rağmen binadaki tamiratın devam ettiğini aktarmıştı. Cemal Sadeli, “inşaat mühürlenmesine rağmen devam etti. Mühür atılıp çalışmalar sürdürüldü. İş bitmek üzere ama herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Mahkemeye başvurmamıza rağmen inşaat yapımı sürüyor” (YENİDÜZEN)

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur