1. HABERLER

  2. SPOR

  3. MTG mağduriyetini anlattı
MTG mağduriyetini anlattı

MTG mağduriyetini anlattı

Geçtiğimiz hafta İzmir’de düzenlenen One Nation Cup 2013 turnuvasına giden ancak maç yapmadan geri dönen Mağusa Türk Gücü U15 takımı, konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi

A+A-

 

Sedat Kılıç
Almanya’nın Werder Bremen Kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl 4’üncüsü İzmir’de yapılan “One Nation Cup 2013” U15 futbol turnuvasına katılan Mağusa Türk Gücü (MTG) U15 takımı maç yapamadan ülkemize geri dönmüştü. Turnuva öncesi gerekli yazışmaların yapılmasına karşılık Türkiye’ye giden Mağusa Türk Gücü, FIFA’nın düzenlediği bir organizasyon olduğu gerekçesi ile turnuvadan çıkarıldı. Konu ile ilgili olarak dün Mağusa Türk Gücü başkanı Altunay Fahri ve yönetici Tolga Özçelik ve teknik direktör Ahmet Ogan yaşadıkları mağduriyet konusunda basın toplantısı düzenlediler.

TFF’den gelen yazı
Geçtiğimiz hafta Türkiye’de düzenlenen One Nation Cup 2013 için gerekli yazışmaları yapıldıktan sonra Mağusa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki iyi ilişkiler neticesinde bu turnuvaya katılma kararı alındığı ve turnuvaya için İzmir’e gidildiği belirtildi. One Nation Cup için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) organizasyon komitesi tarafından hakem istendiği, TFF’nin de turnuvaya katılacak takımların listesini talep ettiğinin belirtildiği açıklamada, TFF’nin katılacak takımlar arasında Mağusa Türk Gücü – Kıbrıs ismini gördükten sonra FIFA kurallarını hatırlatarak tepki almamak için TFF Genel Sekreteri imzası ile gelen yazı ile MTG U15 takımının turnuvadan çıkarıldığı açıklandı. Konu ile ilgili yazıyı gördüğünü belirten MTG yöneticisi Erçelik, yaşanan bu olaylar karşısında adaya erken dönüş yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Broşürlerde var
Toplantıda ayrıca Ona Nation Cup 2013’ün broşürleri de gösterildi. Turnuva öncesi hazırlanan broşürlerde Kuzey Kıbrıs bayrağının bulunması, yaşanan gelişmeler sonrasında MTG U15 takımının turnuvadan çıkarıldığı anlatıldı.

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur