1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Medyada 700 bin Euro isyanı
Medyada 700 bin Euro isyanı

Medyada 700 bin Euro isyanı

Kıbrıs’ın güneyinde medya için ayrılan toplam 700 bin Euro destek isyana neden oldu.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde medya için ayrılan toplam 700 bin Euro destek isyana neden oldu.

Adanın köklü ve en yüksek tirajlı gazetelerinden Fileleftheros, bugün bir başyazı yayınlayarak, bu fondan, geleneksel basılı gazetelere 133 bin Euro düştüğünü, bunun adaletsiz olduğunu gündeme taşıdı.

“Bu destek 7 gün 24 saat toplumu bilgilendiren medyayla alay etmek anlamındadır” diyen gazete, kendi payına düşen 23 bin Euro’yu da reddetti.

“700 bin Euro radyo ve televizyonlar ayrıca internet medyası ve tüm dergiler arasında paylaştırılması” Kıbrıs’ın güneyinde basının gündemi oldu.

Fileleftheros’da yer alan yazıda; günlük, haftalık ve diğer tüm gazetelere, 133 bin Euro dağıtılacağı belirtilerek, “her gazetenin büyüklüğü ve özellikle çalıştırdığı personel dikkate alınmalıdır” uyarısı yapıldı.

“Bu eşi görülmemiş krizde, en önemli mağdur özellikle de gazetelerdir; çünkü gazetelerin tüm gelirleri ortadan kalkmıştır” denen açıklamada, toplumun kurumsal medyanın üreteceği haberlere gereksinimin ise çok fazla olduğuna dikkat çekildi.

Gazete şunları yazdı:

“Kıbrıslıların bugün her zamankinden daha fazla ihyacı teyit edilmiş, doğru bilgi ve haftada 7 gün 24 saat haberdir.

700.000 bin Euro destek 23 televizyon, radyo ve gazete yanı sıra 17 de internet gazetesi tarafından paylaşılacaktır. Kurumsal gazeteler haberin üretim odağıdır ve pek çok internet sitesi de bu haber havuzundan haksız yaralanmaktadır.

Fileleftheros, bu destekten, kendi gazeteleri için 23 bin Euro bir rakam ortaya çıktığını da ifade ederek, bunun alaycı bir rakam olduğunu yazdı.

Bu haber toplam 2417 defa okunmuştur
Etiketler : ,