1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Medvedev: Kıbrıs için AB’ye teşekkür edelim
Medvedev: Kıbrıs için AB’ye teşekkür edelim

Medvedev: Kıbrıs için AB’ye teşekkür edelim

“Kıbrıs’ta yaptıklarından dolayı AB’ye teşekkür borçluyuz”

A+A-


Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizin yönetiminin AB tarafından üslenilmesinin Rusya için avantajlı olduğunu, sigortasız yatırımların büyük zarara uğramasının Rus yatırımcıları, sermayelerini ülkelerinde (Rusya) tutmaya ikna ettiğini açıkladı.
Politis “Kıbrıs’a Rus Hançerleri... Medvedev Kıbrıs’a Veda Ediyor... Kıbrıs’taki Krizin AB Tarafından Yönetilmesinin Moskova’nın Çıkarına Olduğunu Tekrarladı” başlıklı haberinde Medvedev’in dün Rusya parlamentosunda yaptığı açıklamada “Kıbrıs’ta yaptıklarından dolayı AB’deki ortaklarımıza teşekkür borçluyuz çünkü bize bir siyasi müsadere nasıl yapılırın en kötü örneğini verdiler” dediğini yazdı.
Gazete Rus Itar-Tass ajansını kaynak gösterdiği haberinde Medvedev’in sözlerini özetle şöyle aktardı:
“Birçok insana, paralarını kendi ülkelerinde tutmalarının neden daha iyi olduğunu gösterdi. Kıbrıs’taki banka mevduatlarının vergilendirilmesinden hiçbir Rus devlet yatırımı etkilenmedi. Hükümet Rusları, paralarını ülkelerinde tutmaya ikna etmeye çalışıyor. Kıbrıs’a veda edelim ve yatırımlarını ülkelerinde tutmak isteyenlere ilave yardım yapalım.”
Habere göre Itar-Tass ayrıca, Rusya Merkez Bankası verilerine dayanarak sadece geçen yıl yatırım olarak Rusya’dan 56,8 milyar dolar ihraç edildiği bilgisini de verdi.
Simerini haberi “Medvedev Kıbrıs’a Veda Edelim Diyor” başlığıyla verirken,
Haravgi “Kıbrıs İçin AB’ye Teşekkür Edelim” başlığıyla verdi.

Bu haber toplam 1421 defa okunmuştur