1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Meclis toplantıda, Bakanlar Kurulu ‘KANTİN’ açılışında!
Meclis toplantıda,  Bakanlar Kurulu  ‘KANTİN’ açılışında!

Meclis toplantıda, Bakanlar Kurulu ‘KANTİN’ açılışında!

Meclis Genel Kurulu’nda, Hükümet’in Bakanlar Kurulu’ndan neredeyse hiçbir bakanın olmayışı muhalefetin tepkisine neden oldu.

A+A-

Denetim görevini yerine getirmek üzere dün toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, Hükümet’in Bakanlar Kurulu’ndan neredeyse hiçbir bakanın olmayışı muhalefetin tepkisine neden oldu.

Milletvekilleri’nin ‘Güncel Konuşmaları’ ile DENETİM görevinin yerine getirildiği Meclis Genel Kurulu’nda olmak yerine, başta Başbakan olmak üzere Kabine’nin Mağusa’daki iki okulun ‘kantin ve tuvalet açılışı’nda olduğunu ifade eden CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, Hükümet’in duyarsız ve sorumsuz davrandığı düşüncesini belirtti.

Mağusa’da bir okulun tuvaleti, diğerinin kantini açılacak…

Şahali Güncel Konuşması için çıktığı kürsüde, “Bugün Meclis’te olmak yerine, Başbakan Başbakan olmak üzere kabinenin önemli bir kısmı Mağusa’daki bir ilkokulda tuvalet, bir lisede de kantin açılışında… İşlerinin çok önemli ve yoğun olduğunu görüyoruz ama böyle bir devlet ciddiyeti olamaz. Meclis saatinde hükümet mensuplarının bir ilkokuldaki kantin ve tuvalet açılışında olması kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

Hükümet mensuplarının, katılacağı açılışların Meclis’in mesai günleri ve saatleri dışında planlamak kadar Meclis’e saygı gösterme gerekliliğine işaret eden Şahali, “Hele de açılacak bir okul değil, mevcut okullardaki tuvalet ve kantinse bu gayrı ciddi tutum kabul edilebilir değil” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
Etiketler : ,