1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Maraş için yol haritası”
“Maraş için yol haritası”

“Maraş için yol haritası”

Güney Kıbrıs basınından Alithia Gazetesi Maraş konusunda yol haritasının da yer aldığı güven yaratıcı önlemlerin açıklanmasının yakın olduğunu belirtti

A+A-

Kıbrıs sorununa ilişkin yeni müzakerelerin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis arasında Salı günü saat 11.30’da yapılacak görüşmeyle başlayacağı belirtilirken aralarında Maraş konusunda yol haritasının da yer aldığı güven yaratıcı önlemlerin açıklanmasının da yakın olduğu belirtildi.

Kıbrıs Rum basınından Alithia gazetesi “Hızlı Gelişmeler Nasıl Ortaya Çıktı-Maraş Konusunda Yol Haritası-Müzakerelerin Başlamasına Güven Yaratıcı Önlemler Eşlik Edecek-Maraş İçin Yol Haritası” başlıklı haberinde Kıbrıs sorununa ilişkin olarak son aylara yaşanan gelişmeleri kronolojik olarak sıralayarak bunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz Eylül ayında, BM Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde gittiği Washington’da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştüğünü anımsatan gazete Biden’in bu görüşmede, Anastasiadis’e, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Güney Kıbrıs’ın o dönemde gelişim halinde olan jeopolitik konulardaki tutumuna yönelik memnuniyetini ilettiğini yazdı.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Anastasiadis’e, “sizin için ne yapabiliriz”(what can we do for you Mr. President) sorusunu sorduğunu yazan gazete, Anastasiadis’in ise “ekonomi, Kıbrıs sorunu ve Maraş” olmak üzere üç olgu ortaya koyduğunu belirtti.

(tak/yd)

Maraş konusu
Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’dan istediği üçüncü şeyin güven yaratıcı önlem olarak Maraş olduğunu yazan gazete, iki toplum liderinin görüşmesinin hemen ardından dünyadaki güçlü devletlerden ve AB’den yağmur gibi açıklamaların yapılmasının beklendiğini, bununla birlikte önemli bir önlem olan Maraş’ın iadesine ilişkin yol haritasıyla birlikte güven yaratıcı önlemlere ilişkin açıklamanın da planlanmakta olduğunu belirtti.
Gazete haberinin devamında Anastasiadis ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında Cuma günü gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ayrıntılarının yanı sıra Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Brüksel temaslarını da yineledi.

Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur