1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Limanı için komite kuruldu
Mağusa Limanı için komite kuruldu

Mağusa Limanı için komite kuruldu

Bakanlar Kurulu’nun verdiği yetkiyle Gazimağusa Serbest Limanı ve bölgesinin çevre sorunlarıyla ilgili komite oluşturuldu.

A+A-

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulu’ndan alınan yetki ile Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay A. Raşit, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı başkanlığında, ilgili yetkililerin katılımıyla dün Maliye Bakanlığı’nda bir toplantı yapıldı. Toplantıda Gazimağusa Serbest Liman’daki sorunları değerlendirdi ve yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerileri için bazı kararlar alındı.

Gazimağusa Serbest Limanı ve bu bölge ile temas halindeki Gazimağusa Limanı’nın çevre sorunlarına yönelik yapılan değerlendirmeler sonunda belirlenen komitenin, 5 Temmuz Cuma gününe kadar rapor hazırlaması, bölgede yapılabilecek düzenlemelere yönelik mevzuat çalışması yapması ve önerilerde bulunulması kararları alındı.

Toplantıda belirlenen komitede şu isimler yer alıyor:

Başkan Ali Korhan (Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı), Şahap Aşıkoğlu (Turizm Çevre ve Kültür Bak. Müsteşarı), Mustafa Çobanoğlu (Gümrük ve Rüsumat D.Md.), Eşref Ünlüsoy (Çevre K.D.Md.), Hasan Curcioğlu (Serbest Liman ve Bölge Md.), Sadık Ulupınar (Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü), İçişleri Bakanlığı temsilcisi.(tak)

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur