1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LAÜ’nün öğrenci sayısında %34’lük artış
LAÜ’nün öğrenci sayısında %34’lük artış

LAÜ’nün öğrenci sayısında %34’lük artış

LAÜ, geçen yıla oranla yerleşen öğrenci sayısında %34’lük büyük bir artış gerçekleştirdi.

A+A-

 

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), 2022 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yerleştirme sonuçlarına göre 2021 öğrenci yerleşti. Bu rakam geçtiğimiz yıl 1512 öğrenci idi.  LAÜ, geçen yıla oranla yerleşen öğrenci sayısında %34’lük büyük bir artış gerçekleştirdi.

 

LAÜ’den yapılan açıklama:

“LAÜ’ye bu yıl yerleşen öğrenci sayısı son 5 yıl içerisinde üniversiteye yerleşen en yüksek öğrenci sayısı olurken, toplam 2021 öğrencinin 1171’i lisans programlarına, 850’si ise önlisans programlarına yerleşti. 2022 yılı kontenjan doluluk oranları lisans programları için %76.9, önlisans programları için %83.3 olurken, toplamda ise %79.5 olarak gerçekleşti. Bu da bir önceki yıla göre %21.9 bir artışa denk gelmektedir.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada K.K.T.C. üniversiteleri arasında en fazla tercih edilen 3. Üniversite olma başarısına ulaşan LAÜ’nün, son yıllarda gelişen altyapısı, güçlendirilen akademik kadrosu, doğru tanıtım stratejileri, öğrenci memnuniyeti odaklı çalışmaları, hayata geçirdiği fiyat politikası ve eğitim kalitesinin tescili olan uluslararası akreditasyonlar noktasında elde edilen başarıların bu sonucu doğurduğu belirtildi.  LAÜ’deki gelişimin ve öğrenci sayısındaki artışın Lefke bölgesi için çok önemli olduğu ifade edilen açıklamada, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanlara teşekkür edildi.”

 

Bu haber toplam 917 defa okunmuştur