1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Laguna Balıkçı Barınağı yapılandırılıyor
Laguna Balıkçı Barınağı yapılandırılıyor

Laguna Balıkçı Barınağı yapılandırılıyor

Mağusa’da Laguna bölgesindeki balıkçı barınağına rıhtım yapılıyor.

A+A-

Mağusa’da Laguna bölgesindeki balıkçı barınağına rıhtım yapılıyor.
Laguna Balıkçı Barınağı’da mesleği balıkçılık olanlar için 50 teknenin bağlanabileceği rıhtım, amatörler ve özel ilgi tekneleri için de ayrı bir rıhtım yapılacak, rıhtım yapılacak bölgedeki su derinliği de 2,5 metreye çıkartılacak. Çalışmalara mesleği balıkçılık olanların teknelerinin bağlanacağı rıhtımın yapımıyla başlanacak. 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana, TİKA Temsilcisi Havva Pınar Özcan Küçükçavuş, Gazimağusa Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Taşkın Biçmen ve KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA’nın) destekleriyle yapılacak çalışmalara yönelik barınakta incelemelerde bulundu.


OĞUZ: “HEDEFİMİZ, HAVALAR UYGUN OLURSA, BU YIL İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARI BİTİRİP, TEKNE SAHİPLERİNİN HİZMETİNE SUNMAKTIR”
Bakan Dursun Oğuz inceleler esnsında TAK’a yaptığı açıklamada, “Bu çalışma bir ihtiyaçtı ve balıkçılarımızın yıllardır beklediği bir çalışmaydı” dedi.
Balıkçıların suya girmeden teknelerini rıhtıma bağlayabileceği bir yapının gerekliliği üzere kaynak arayışına girdiklerini anlatan Oğuz, projeye destek vermelerinden dolayı TİKA ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne teşekkürlerini sundu.
Çalışmalara geçimini balıkçılıkla sağlayanların teknelerinin kullanacağı 154 metre uzunluğundaki bölümde başlanacağını kaydeden Oğuz, sözleşmenin ilgili firmalarla bu hafta sonuçlandırılmasını beklediklerini ifade etti. Oğuz, bu bölüm tamamlandıktan sonra amatörler tarafından kullanılan rıhtımın yapımına geçileceğini söyledi.
Sorunları her zaman ilgili taraflarla işbirliğinde çözmeye çalıştıklarını belirten Oğuz, “Hedefimiz, havalar uygun olursa,  bu yıl içerisinde çalışmaları bitirip, tekne sahiplerinin hizmetine sunmaktır” dedi.
Barınağın deniz kısmında da bir çalışma yapılacağını ifade eden Oğuz, liman ağzının geçiletilip mendireğin düzeltileceğini kaydetti.


TİKA’DAN BALIKÇILARA AĞ DESTEĞİ
TİKA’nın balıkçılara yönelik başka bir çalışması daha bulunduğunu belirten Oğuz, balıkçılara bu güne kadar sadece akaryakıt desteği verildiğini, bu yönde balıkçılardan şikayetler aldıklarını ancak devlet imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı daha fazla destek veremediklerini, TİKA’nın bu çerçevede mesleği balıkçılık olanlara ağ dağıtımına başlayacağını söyledi.

Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur
Etiketler :