1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KYHY’nin kapatılışının 3’NCÜ YILI!
KYHY’nin kapatılışının 3’NCÜ YILI!

KYHY’nin kapatılışının 3’NCÜ YILI!

Hava-Sen: İhtiyat Sandığı yatırımları ne zaman yatacak?

A+A-

 

Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanlarının maaşından kesilip, yatırılmayan İhtiyat Sandığı yatırımlarının ne zaman yatırılacağını sordu.
Atakan, KTHY’nin kapatılmasının 3. yılı nedeniyle yayınladığı açıklamada, Başbakan İrsen Küçük’ün 20 Ekim 2010 tarihinde KTHY’yi kapattığı zaman, yeni kuracakları havayolunun Mart 2011’de uçacağını ve çalışanları o tarihe kadar ödeyip, yeni şirkete aktarma sözü verdiğini hatırlattı.
Buran Atakan, “İşte o Başbakan, çalışanlara işsizlik parasını dahi ödemeden tam 18 ay sokağa ve açlığa terk ettikten sonra göç yasası ile işe almış ve çalışanları nerdeyse asgari ücrete mahkum etmiştir” dedi. Atakan, şöyle devam etti:
“Aylarca sokağa mahkum edilen KTHY çalışanları denize düşen yılana sarılır misali evlerine ve çocuklarına bakabilmek için buna razı olmak zorunda bırakılmışlardır. Yine aynı Başbakan, çalışanların alacakları ve İhtiyat Sandığı yatırımları için ‘istihdam edilsinler, ek bütçe yapıp ödeyeceğiz’ sözünü vermişti.”
Atakan, Maliye Bakanı Ersin Tatar’dan, KTHY’nın maliyede olan parasıyla çalışanların alacaklarının niçin ödenmediğinin açıklamasını istedi. Atakan, “Eğer paranız yoksa, söyleyin Sayın Başbakana seçime beş kala dağıtılan arsalardan çalışanların alacaklarına karşılık versin. Yoksa alacağı olana arsa dağıtmaz mısınız?” sorusunu sordu. Buran Atakan, şöyle devam etti:
“Sayın Başbakan yukarıdakileri size sorar ve hatırlatırız size birşey daha hatırlatırız hani 3 sene önce KTHY’yi kapatıp çalışanları çoçukları ile sokağa atmış ve faturayı çalışanlara kesmiştiniz ya biz de size hiçbir fatura ortada kalmaz bir gün mutlaka birisi öder demiştik. İşte o gün geldi.”

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur