1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kupanın en büyüğü Yenicami: 2-0
Kupanın en büyüğü Yenicami: 2-0

Kupanın en büyüğü Yenicami: 2-0

Yenicami’nin ilk golünün ardından MTG tribününden bir taraftar sahaya indi, polisin taraftara müdahalesi ile MTG tribünleri karıştı. Emniyet güçleri ile MTG taraftarları arasındaki arbede MTG yöneticilerinin de araya girmesi ve gözaltına alınan taraftarın

A+A-

 Atatürk Stadı’nda dün akşam oynanan 52’nci Federasyon Kupası finalinde, rakibi Mağusa Türk Gücü’nü ikinci yarıda attığı iki golle mağlup eden Yenicami kazandı. Siyah-beyazlılara kupada zaferi getiren golleri 71’inci dakikada penaltıdan Massa ile 74’üncü dakikada Murat Gertik kaydetti



Stat: Atatürk
Hakemler: Savaş Tilki ***, Ömer Doğru**, Hakan Gök**
Yenicami : Ali Duvarcı***, Okan Kibar***, Erdoğ Barkınay***, Neval Esengül***, Adil Uçar***, Ünal Kaya***, Behiç Kum **(Dk. 70 Hüseyin Sadıklar*), Evren Gayır**, Murat Gertik *** (Dk. 71 Hascan**), Geoffrey  Massa (Dk. 84 Tansel Ekingen)
Mağusa Türk Gücü: Fikri Kahraman**, Reşat Özbilgen*, Sami Ergazi**, Kadir Hakel**(Dk 90: Hasan Büke), Nurettin Gecekuşu**, Hasan Tamel**,  Julius Conteh**, Cemal Astan*(Dk. 83 Hakan Uluçağ*), Muahammed Diallo**, Uğur Naci Gök**, Osman Çobanoğu**(Dk. 66 Ayer Delideniz)
Goller:  Dk. 71 Massa (penaltıdan), Dk. 74 Murat Gertik ( Yenicami)
Sarı kart: Dk. 87 Kadir Hakel (MTG)

Necmi BELGE

Lefkoşa Atatürk Stadı’nda dün akşam oynanan 52’nci Federasyon Kupası finalinde, rakibi Mağusa Türk Gücü’nü ikinci yarıda attığı iki golle mağlup eden Yenicami kazandı.
12’nci dakikada, oyuna hızlı başlayan Mağusa Türk Gücü’nün geliştirdiği atakta topla buluşan Conteh topu biraz açınca kaleci Ali Duvarcı topa hakim oldu.
19’uncu dakikada, hızını kesmeyen MTG, Uğur’un ceza sahası üstünden düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Diallo kullandı. Köşeye giden topu Ali Duvarcı uçarak kornere attı.
22’nci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Nurettin’in 25 metreden attığı şutu yine kaleci Ali Duvarcı mükemmel bir refleksle kurtardı.
40’ıncı, bu yarıda gelişen ilk ciddi Yenicami atağında İbrahim Çıdamlı’nın pasında topla buluşan Massa’nın vuruşunu kaleci Fikri ayakları ile çıkardı. İlk yarı da az sonra golsüz sona erdi.
48’inci dakikada İkinci yarıya bu kez hızlı başlayan Yenicami’nin geliştirdiği atakta oluşan karambolda Massa’nın vuruşunda kaleci Fikri topu yumrukla önledi.
71’inci dakikada gelişen Yenicami atağında Adil ceza sahası içinde Kadir tarafından düşürüldü. Orta hakem Savaş Tilki tereddütsü penaltı noktasını gösterdi. Atışı yapan Massa topu ve kaleci Fikri’yi ayrı ayrı köşelere gönderdi:  1-0

Olaylar çıktı

Yenicami’nin ilk golünün ardından sahaya atılan meşaleyi almak için MTG’den bir taraftar sahaya indi, polisin taraftara müdahalesi ile MTG tribünleri karıştı. Emniyet güçleri ile MTG taraftarları arasındaki arbede MTG yöneticilerinin de araya girmesi ve gözaltına alınan taraftarın serbest bırakılması ile sona erdi.
74’üncü dakikada bu olayların önlenmesinin ardından hız kesmeyen Yenicami atağında Evren’in pasında Murat Gertik topu ağlara göndererek, skoru 2-0 yaptı.
Bundan sonra gelişen MTG ataklarda kalesinde devleşen Ali Duvarcı gole imkan vermedi ve 52’inci Federasyon Kupası 10 yıl sonra Yenicami’nin oldu.
Maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ile Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu şampiyon Yenicami’ye kupasını takdim etti.

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur