1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kumyalı Turizm Oteli veriliyor mu?
Kumyalı Turizm Oteli veriliyor mu?

Kumyalı Turizm Oteli veriliyor mu?

Kumyalı Turizm Uygulama Oteli’nin Türkiye’den bir üniversiteye verileceği yönündeki haberlere, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan cevap geldi: “Böyle bir şey yok”

A+A-


Tanju KONURALP

Kumyalı Turizm Meslek Lisesi’ne bağlı Kumyalı Turizm Uygulama Oteli’nin Türkiye’den bir üniversiteye verileceği yönündeki haberle ilgili olarak, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Metin Gültekin bir açıklamada bulundu. YENİDÜZEN’e bilgi veren Gültekin, Kumyalı Turizm Uygulama Oteli’nin Türkiye’den başka bir üniversiteye verilmesi gibi bir konunun doğru olmadığı bilgisini verirken, konu ile ilgili hiçbir üniversitenin bakanlığa bir başvuruda bulunmadığın söyledi. Öte yandan konu ile ilgili konuşma yetkisi bulunmadığını dile getiren Kumyalı Turizm Meslek Lisesi Müdürü Engin Ersoy, lisenin aktif şekilde eğitim verdiğini ancak; Turizm Uygulama Oteli’nin kapalı vaziyette beklediğini ifade etti.

Metin Gültekin: “Okulla ilgili böyle bir başvuru yoktur”
Bahsi geçen iddiaların kesinlikle doğru olmadığını dile getiren Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Metin Gültekin, konu ile ilgili Türkiye’den hiçbir üniversitenin başvuruda bulunmadığını vurguladı. Ayıca Bakanlık olarak Kumyalı Turizm Uygulama Oteli ile ilgili bir keşif planı da gerçekleştirdiklerini ifade eden Gültekin, buranın geçmişteki gibi tekrardan Turizm Meslek Lisesi’ne kazandırılması yönünde çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizdi. Kumyalı Turizm Uygulama Oteli’nin Gençlik Kampı olarak kullanılması ve bölge halkının da faydalanabileceği bir tesis konumuna getirilmek hedefinde olduklarını belirten Gültekin, bu konuda defalarca yanlış iddiaların ortaya atıldığını ancak konunun bu şekilde olduğunu açıkladı.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur