1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Külliye’ye hayır’ iradesi, sokakta!
‘Külliye’ye hayır’ iradesi, sokakta!

‘Külliye’ye hayır’ iradesi, sokakta!

Külliyeye Hayır Platformu, “Külliyeye Hayır” yürüyüşü düzenledi. "Külliyeye Hayır” yürüyüşü için yüzlerce kişi, Kermiya Çemberi'nde toplandı, polis geniş güvenlik önlemi aldı...

A+A-

Külliyeye Hayır Platformu, “Külliyeye Hayır” yürüyüşü düzenledi.

Kermiya Çemberi'nde toplanan yüzlerce kişi, 'Külliye' inşaatı önüne sloganlarla yürüdü.

'Külliyen yalan, külliyen kaçak' sloganlarının atıldığı eylem için polisin geniş güvenlik önlemi aldığı da dikkat çekti. Eylem, külliye inşaatı önündeki konuşmaların ardından tamamlandı.

kulliye-eylm-2.jpg

Külliyeye Hayır Platformu tarafından düzenlenen "Külliyeye Hayır” yürüyüşü için yüzlerce kişi, Kermiya Çemberi'nde toplandı.

Eylemciler 'külliyen yalan, külliyen kaçak' sloganları ile yürüyüşe geçti.

kacak-001.jpg

Eylemciden çok polis!

Külliye inşaatı alanında da çok sayıda polis ve polis tutuklama aracı hazır bulundu. Yürüyüşün düzenlendiği güzergahin yanı sıra, Külliye inşaatının önü ve içindeki polis sayısının fazlalığı da dikkat çekti.

polis-eylemn.jpg

Polis yolu kapattı, önlem aldı

Öte yandan külliye çevresinde çok sayıda polis konuşlandırıldı. Polis külliyeye ulaşan Kermiya yolunu trafiğe kapattı, geniş güvenlik önlemi aldı.

Külliyeye Hayır Platform, izinsiz, kaçak ve Anayasaya aykırı olduğunu” belirttiği ve "Küllliye"olarak tanımladığı "Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi" inşasının durdurulmasına yönelik yargıya başvurarak, dava dosyalayacağını da açıklamıştı.

Korkmazhan:  "Söz konusu olan, bir rejim değişikliğidir"

korkmazhan.jpg

Eylemde örgütler adına açıklama yapan Sol Hareket'ten Abdullah Korkmazhan, "Toplumun demokratik yapısını göz ardı eden bu anlayış, artık karşımıza silahlı askerler dikmete" diyerek, ülkedeki demokrasi güçlerinin el birliğine daha çok ihtiyaç duyulan bir süreç yaşandığını söyledi.

Külliyenin sadece bir inşaattan ibaret olmadığına dikkat çeken Korkmazhan, ülkede özgürce yaşamak isteyen her bireyi etkileyen bir süreçten geçildiğini belirtti, "Söz konusu olan, bir rejim değişikliğidir" dedi. Perşembe gün adaya gelen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a işaret eden Korkmazhan, "Tüm toplum, gözümüzün içine bakılarak tehdit edildi. Biz senden de senin baskı rejiminden de korkmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Korkmazhan, Türkiye'deki AKP iktidarına seslenerek, "Siz yakında gidicisiniz. Türkiye'de de Kıbrıs'ta da demokrasi temelli bir yaşamın temelini hep birlikte atacağız" şeklinde konuştu. Korkmazhan, "Süreci Kıbrıslı Türklerin lehine çevirmek istiyorsak, hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

Külliye Hayır Platformu şu örgütlerden oluşuyor:

“Bağımsızlık Yolu, BKP, Baraka Kültür Merkezi, CTP, ÇAĞ-SEN, DEV-İŞ, DAÜ-SEN, EL-SEN, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, Kamu Emekçileri Sendikası, KTÖS, KTAMS, KTOEÖS, Kıbrıs Türk Barış Derneği, Mağusa İnisiyatifi, Sol Hareket, Turizm Emekçileri Sendikası, TDP-TKP, YKP, Yeşil Barış Hareketi”

 

Bu haber toplam 4343 defa okunmuştur
Etiketler :