1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘KKTC’NİN ADALETİ
‘KKTC’NİN ADALETİ

‘KKTC’NİN ADALETİ

Karaoğlanoğlu’ndaki tartışmalı Kaya Gruba ait kaçak katlara YIKIM YOK, Karpaz’da izinsiz yapılara MÜHÜRLEME VAR!

A+A-

‘Kaçak’ olduğu gerekçesiyle Dipkarpaz’da özel sit alanı içerisindeki 9 işletme mühürlenip yıkılırken, Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait tartışmalı otel inşaatındaki izinsiz yapı konumunu koruyor. Girne’de “kat artırımı” protokolü imzalayan, yeni “imar planı”nı tartışmaya açan idare; Karpaz’da ise izinsiz yerleri mühürledi, yasaları uyguladı.

Dipkarpaz’da özel sit alanı içerisinde ‘izinsiz’ olduğu gerekçesiyle 9 işletme mühürlenip yıkılırken, Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait tartışmalı otel inşaatındaki izinsiz yapının yıkılmaması kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Benzer durum nedeniyle bir tarafta mühürleme yaşanırken, diğer tarafta sürecin ‘sürüncemede’ kalması dikkat çekiyor.

Bölge halkı yaşanan duruma tepki gösteriyor.

‘Kat artımı’ protokolü imzalanmıştı…

Hatırlanacağı üzere Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Gruba ait otel kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştu.

Şirket yetkilileri 4 kat izin almasına rağmen ruhsatın dışına çıkmış olay mahkemeye taşınmıştı.

Aylar süren davada mahkeme, izinsiz 1 katın yıkılması için süre ilgili şirkete süre tanımış, bu süre içerisinde kaçak kat yıkılmamıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Girne İmar Planı kapsamında otelin olduğu bölgede kat artımının öngörülmesi üzerine ilgili şirket ve Girne Belediyesi arasında protokol imzalanmıştı.

Haziran-Temmuz ayında hayata geçeceği konuşulan imar planı çalışması içerisinde ise ‘kat artımı ihtiyacının’ doğmaması halinde en geç Temmuz ayına kadar inşaattaki izinsiz 1 katı yıkmayı taahhüt etmişti.

Toplamda 9 işletme mühürlendi!

Öte yandan Altınkumsal’da ise izinsiz olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla 9 işletme mühürlenmişti.

Bilindiği üzere izinsiz işletmeleri bulunan Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan hapis cezasına çarptırılmış, işletmeleri yıkılmıştı.

Erdoğan ve Kalın’ın yıkılmayan işletmeleri Dipkarpaz’da 39.5 dönümlük yeni bölgeye taşınmış, her iki işletmeciyle de protokol imzalanmıştı.

Mahkeme bölgedeki iki izinsiz işletme için verdiği yıkım kararının ardından Hüseyin Civelik, Ali Haydarçebi, Durmuş Durmuş, Şerife Aktaş, Hasan Korkmaz, Ömer Çömen ve Mehmet Ölmez’e ait 7 işletmenin daha yıkılmasına emir vermişti.

İzinsiz yapıların 4’ü Cuma günü mühürlenmiş, geriye kalanların mühürlenmesine ise dün devam edilmişti.

Mühürleme işlemleri sırasında zaman zaman gergin anlar da yaşanmıştı.

Bu haber toplam 4826 defa okunmuştur
İlgili Haberler