1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İmar Planı tamam, gözler Kaya Otel’de!
İmar Planı tamam,  gözler Kaya Otel’de!

İmar Planı tamam, gözler Kaya Otel’de!

Girne-Çatalköy İmar Planı Tasarısı çalışmalarında sona gelindi…

A+A-

Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait otel inşaatındaki ‘izinsiz yapılara’ yasallaşma yolu açacağı da konuşulan Girne-Çatalköy İmar Planı Tasarısı, çalışmaları 5 ayın sonunda tamamlandı.

Ayşe GÜLER

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen, Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait otel inşaatındaki ‘izinsiz yapılara’ yasallaşma yolu açacağı konuşulan Girne-Çatalköy İmar Planı Tasarısı  çalışmaları tamamlandı.
Şehir Planlama Dairesi, çalışmaların tamamlanmasının ardından Halka Açık Danışma Toplantısı düzenlemek için düğmeye bastı.
Girne Belediyesi, Çatalköy Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı’nın da katkı koyduğu tasarı ile ilgili
26 Temmuz’da Halka Açık Danışma Toplantısı düzenleniyor.
Hatırlanacağı üzere imar planı ile ilgili Ocak ayında durum raporları hazırlanmış,  ardından Şubat ayında çalışmalara başlanmıştı.
Kasım ayında yürürlüğe girmesi planlanan İmar Planı ile ilgili tasarı çalışmaları 5 ay sürdü.

 

42 GÜN ASKIDA… Girne Belediyesi, Çatalköy Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı’nın da katkı koyduğu tasarı ile ilgili26 Temmuz’da Grand Pasha Hotel Vienna Balo Salonu’nda Halka Açık Danışma Toplantısı düzenleniyor. Tasarı, 26 Temmuz ila 5 Eylül tarihleri arasında, yani 42 gün boyunca askıda kalacak.

Gözler, Kaya Otel’de…

İmar planına yönelik çalışmaların detaylı şekilde açıklanacağı toplantıda gözler, Karaoğlanoğlu bölgesindeki Kaya Otel’e ait tartışmalı otele çevrildi.
Hatırlanacağı üzere otelin olduğu bölge ile ilgili imar planında ‘kat artımı’ öngörüsü olması nedeniyle ‘izinsiz yapıların’ yıkılması Girne Belediyesi ve ilgili şirket arasında imzalanan protokol sonrasında askıya alınmıştı.
Nisan ayında hayata geçen protokolde; imar planında kat artımı ihtiyacının doğmaması halinde en geç Temmuz 2017’de inşaattaki izinsiz yapının yıkılacağı taahhüt edilmişti.

sp.jpg

42 gün boyunca askıda kalacak

Tasarı; 26 Temmuz ila 5 Eylül tarihleri arasında, yani 42 gün boyunca askıda kalacak.
Daire, imar planı tasarısının askıya alınacağı gün olan 26 Temmuz’da Halka Açık Danışma Toplantısı düzenleyecek.
İmar Yasası’nın 14 (1) (A) ve 14(2) (B) maddeleri ve İyi İdare Yasası’nın 11’nci maddesinin (1)’inci ve (2)’inci fıkraları uyarınca düzenlenecek toplantı; Grand Pasha Hotel Vienna Balo Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleşecek.

PROTOKOL İMZALANMIŞTI… Çalışmaların tamamlanmasıyla gözler, Kaya Otel’e ait tartışmalı otele çevrildi. Hatırlanacağı üzere otelin olduğu bölge ile ilgili imar planında ‘kat artımı’ öngörüsü olması nedeniyle ‘izinsiz yapıların’ yıkılması Girne Belediyesi ve ilgili şirket arasında imzalanan protokol ile askıya alınmıştı.

Girne’den Arapköy’e…

Hayata geçmesi planlanan tasarı, Girne, Zeytinlik, Karaoğlanoğlu, Edremit, Karmi, Doğanköy, Karakum, Ozanköy, Bellapais, Çatalköy ve Arapköy sınırları içerisinde kalan alanı kapsayacak.
Tasarı ile birlikte söz konusu bölgelerin düzenli gelişmesini sağlamak, yaşayanlarına sağlık, huzur, sosyal refah sağlayacak şekilde yaşanabilir bir çevre yaratmak amaçlanıyor.

Bu haber toplam 4026 defa okunmuştur
İlgili Haberler