1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kızının annesini darp etti”
“Kızının annesini darp etti”

“Kızının annesini darp etti”

Lefkoşa’da ikamet eden Opemipo Ayankoya, önceki gün ‘ciddi darp, tecavüzü alet taşımak ve rahatsızlık verme’ suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanıp dün nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da ikamet eden Opemipo Ayankoya, önceki gün ‘ciddi darp, tecavüzü alet taşımak ve rahatsızlık verme’ suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanıp dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı.
Nöbetçi Yargıç Hale Ahmet Raşit, huzurunda görülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına nöbetçi Savcı Aliye Özçınar mahkemede hazır bulundu. Savcı, olayla ilgili olarak konu meselenin polis memuru  Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görevli polis memuru Hakan Özçürümez'i tanık olarak dinletti. Özçürümez, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili olguları aktardı.

Polis: “Çocuk ve annenin güvenliği için…”
Polis memuru Hakan Özçürümez, olayın Zanlı Ayankoya ile kız arkadaşı D.P’nin aralarında çıkan tartışma sonucu meydana geldiğini belirtti. Özçürümez, zanlının tasarrufunda bulunduğu tacavüzi alet olan alüminyum süpürge değneğini kız arkadaşının başına vurması sonucu, alt orta dişini kırıp vahim bedensel zarara uğrattığını, sağ kaş kısmını yırtılmasına sebebiyet verip ciddi darp ettiğini, sonrasında ise zanlının mazereti olmaksızın yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık verdiğini açıkladı. Olayın, 29 Temmuz tarihinde saat 15.30 sıralarında Lefkoşa’da umumi bir yer olan Sulhi Karam Sokak Leveran Homes Apartman’ı önünde gerçekleştiğini aktaran Özçürümez, zanlının aynı gün suçüstü tutuklandığını vurguladı. Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten Özçürümez, mesele ile ilgili alınması gereken ifadeler olduğuna vurgu yaparak, bu aşamada gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağı için zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere etki etme olasılığı bulunduğuna değindi. Ayrıca zanlı Ayankoya ile D.P’nin evlilik dışı birlikteliğinden olan 10 aylık bir kız çocukları bulunduğunun altını çizen Özçürümez, çocuk ve annenin güvenliği için zanlının poliste 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Hasan SADIKOĞLU’nun haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 3305 defa okunmuştur
Etiketler :