1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kimse gençlerimize sahip çıkmadı”
“Kimse gençlerimize sahip çıkmadı”

“Kimse gençlerimize sahip çıkmadı”

KTFF başkanı Hasan Sertoğlu Mağusa Türk Gücü U15 takımının İzmir’de düzenlenen “One Nation Cup 2013”ten Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çıkarılmasını sert bir dille eleştirdi. Sertoğlu “Benim gücüme giden, MTG U15’lerin uğradığı haksızlıktır. Bizim

A+A-

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu basın toplantısında sert çıktı

YENİDÜZEN Spor Servisi

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle, görev yapamayan Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu iyileşmesine müteakip dün, basının karşısına çıktı ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda saat 11.30 da yer alan basın toplantısına Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu’nun yanı sıra Asbaşkan Ali Karavezirler, Genel Sekreter Enver Baturalp ile yönetim kurulu üyesi Turgay Çağer katıldı. Sertoğlu “İki aydır KTFF’de yoktum. Benim yokluğumu arkadaşlarım hissettirmedi. Bu da KTFF’de bir sistem ve düzen olduğunun göstergesidir” diyerek teşekkür etti.

“MTG U15’i TFF engelledi”
Basın toplantısına biraz gergin başladığı gözlemlenen Başkan Sertoğlu, Mağusa Türk Gücü U15 takımının Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından İzmir’de düzenlenen “One Nation Cup 2013”ten çıkarılmasını ağır bir şekilde eleştirdi.
Sertoğlu, bu konunda tüm yazışmaların ve davetin yapılması üzerine İzmir’e giden MTG U15  takımının, TFF genel sekreteri tarafından gönderilen bir yazı ile “Turnuvaya sadece FIFA ve UEFA üyesi olan takımlar katılabilir” ifadesi ile çıkarıldığını belirtti. Sertoğlu “Benim gücüme giden, MTG U15’lerin uğradığı haksızlıktır” diye konuşurken şu ifadeleri kullandı. “Bizim gençliğimize kimse sahip çıkmadı. Siyasilerimiz, şimdiki ve ikinci cumhurbaşkanları, ne hükümet ne de muhalefet, ne de bize akıl veren dernekler. Bir kişi de çıkıp İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TFF’ye sizin yaptığınız nedir diye sormadı. Çocukların futbol oynama arzusunu yerle bir ettiniz diye sormadı. Siyasetteki geleceklerini düşündükleri için kimse birşey çıkıp söyleyemiyor, lanet olsun böyle siyasete. Bu konu ile ilgili birinin birşey yapıp yapmayacağı yönünde bekleyeceğim. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan bir turnuvaydı. Davetler yapıldı ve gidildi. Herşey tamamken TFF engelledi”
MTG U15 takımına yapılan bu engellemenin tam bir rezalet olduğunu ifade eden Sertoğlu, göreve geldiği günden beri temas kurmaya çalıştığı ve bir kez de İstanbul’da görüştüğü TFF’nin KTFF’yi tanımadığını ve ilişkilerini hemen hemen sıfırladığını iddia etti.
UEFA’da görev yapan Şenes Erzik’in de Kıbrıslı Türkleri savunmak yerine, Cebelitarık’ın UEFA’ya alınması ile ilgili UEFA Genel Kurulu’nda Cebelitarık’ın sorunlu ülkelere örnek olmayacağını söylediğini ileri sürdü.
Cuma akşamı Atatürk Stadı’nda Doğan Türk Birliği ile Yenicami arasında yer alacak olan Tamsu U15 Ligi final karşılaşmasına hiçbir siyasiyi davet etmeyeceğini, gelecek olan olursa da kupa verdirmeyeceğini açıklayan Sertoğlu, bu anlamda tüm siyasilere bir mesaj vereceklerini söyledi.

KTFF – KOP görüşmeleri
Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile görüşme tarihi 15 Haziran’dan önce belli olacağını ifade eden Sertoğlu, Güney Kıbrıs’taki krizden kaynaklanan gecikmede kendilerinin bir suçu olmadığını belirtti.
Bu krize rağmen, KOP ile olan temaslara devam ettiklerini ve son günlerde bu temasları artırdıklarını belirten Sertoğlu, Zürih randevusunun tarihinin 15 Mart 2013 tarhinden önce belli olacağını, danışmanları Jerome Champagne’nin önmüzdeki günlerde Kuzey Kıbrıs’a geleceğini açıkladı. Sertoğlu “Zaman artık bitti. Bu ayın içerisinde Zürih’e gidilecek tarih belli olacak. Geçmişte yaptığımız görüşmelerde nerede kaldıysak aynen oradan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
2012-2013 sezonunun başarı ile tamamlandığını ifade eden Sertoğlu, sezon başında düzenlenen yeni statütünün bu sezon hayata geçirileceğini ifade etti.
Bu konuları takip etmeyen bazı spor yazarlarının ve bir gazetenin bilmeden ve sorgulamadan haber yaptığını iddia eden Sertoğlu, bu gazete için önce “tahta kafalılar” ifadesini kullandı sonra bu sözünü geri aldı. Bir soru üzerine bu gazetenin “Güneş” gazetesi olduğunu açıkladı.

Kulüplerin elektrik borçları
Sertoğlu, kulüplerin bugüne kadar olan  elektrik borçlarının yapılan görüşmeler sonunda çözüldüğünü ve ödendiğini belirtirken, kulüplerin bundan sonraki borçlarını artık kendilerinin kulüplerin alacaklarından ödeneceğini söyledi. Sertoğlu “Bundan sonraki dönemleri kulüpler elektrik paralarını kendileri ödeyecek. Çok büyük bir çıkmazı aşmış olduk” ifadelerini kullandı.

Karavezirler ile Baturalp Milletvekili adayı
Bu arada, Sertoğlu’nun dünkü basın toplantısı öncesinde yaptığı açıklamaya göre yönetim kurulu üyeleri Asbaşkan Ali Karavezirler ile Genel Sekreteri Enver Baturalp’ın milletvekili adaylığı için teklif aldıklarını açıkaldı.
Sertoğlu, bu iki arkadaşının adaylıklarının gerçekleşmesi halinde, seçimlerin sonuna kadar izinli sayılacaklarını sözlerine ekledi.

***

Toplantıda öne çıkanlar
“LÂNET OLSUN BÖYLE SİYASETE”… Sertoğlu, “Hükümeti, muhalefeti, Cumhurbaşkanı, 2. Cumhurbaşkanı, kimsede tıs yok... Bu memlekette niye yaşıyoruz ki... Siyaset bu kadar mı acayip, bu kadar mı çıkar üstüne kurulu...” gibi ifadeler kullandı.

“İZMİR’DE YAŞANANLAR”…15 yaşındaki çocukların İzmir’de yaşadığı haksızlığını sinirlerini bozduğunu söyleyen Sertoğlu, “‘Toparlanıyoruz, gidiyoruz, geliyoruz’ diyerek bize akıl veren dernekler de dahil, kimse bize sahip çıkmadı. Ne Cumhurbaşkanı, ne 2. Cumhurbaşkanı ne de siyasiler, ‘nedir senin yaptığın İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu’ diyebildi...” şeklinde konuştu.
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i de eleştiren Sertoğlu, Erzik’in Cebelitarık’ın üyeliğinin ardından açıklama yaparak “diğer sorunlu ülkelere örnek teşkil etmeyeceğini” söylediğini ve bunun da Kıbrıs Türk futboluna vurulmuş başka bir darbe olduğunu vurguladı.

Federasyon Başkanlığı için 2 aday bulunduğunu da açıklayan Sertoğlu, gerek erken genel seçimler, gerekse liglerin tatil olmasının bu kişiler açısından avantajlı bir döneme işaret ettiğini söyledi.

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur