1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kimlik ve pasaportları sahte çıktı
Kimlik ve pasaportları  sahte çıktı

Kimlik ve pasaportları sahte çıktı

24 ihbar üzerine düzenlenen operasyon sonucunda 4 adet tabanca, şaşma ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan yabancı uyruklu 4 zanlı hakkındaki soruşturma devam ediyor.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta 2018 yılı Şubat ayı içerisinde işledikleri cinayetin ardından Kuzey Kıbrıs’a kaçarak Tatlısu’da yaşamaya başlayan ve 24 ihbar üzerine düzenlenen operasyon sonucunda 4 adet tabanca, şaşma ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan yabancı uyruklu 4 zanlı hakkındaki soruşturma devam ediyor.

 

Güney Kıbrıs’ta 2018 yılı Şubat ayı içerisinde işledikleri cinayetin ardından Kuzey Kıbrıs’a kaçarak Tatlısu’da yaşamaya başlayan ve 24 Ağustos tarihinde alınan ihbar üzerine polis ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda 4 adet tabanca, şaşma ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan yabancı uyruklu 4 zanlı hakkındaki soruşturma devam ediyor.

24 Ağustos tarihinden beri poliste tutuklu bulunan zanlı A.M, J.P, G.O ve P.A hakkında  yürütülen tahkikat kapsamında zanlıların polise ibraz ettikleri sürüş ehliyeti, kimlik ve pasaportların incelemeler sonucunda sahte olduğu ortaya çıktı. “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarının yanı sıra “Sahte belge düzenleme” ve “Sahte belgeyi tedavüle sürme” suçlarıyla da ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 8’er gün daha uzatıldı.

Raporlar bekleniyor…

Meselenin tahkikat memuru, 24 Ağustos tarihinde Tatlısu’da Sea Terrea Bay Sitesi içerisinde zanlı A.M’nin üzerinde yapılan aramada 1 adet toplu tabanca ve 6 adet canlı mermi, zanlı Jan Ponizil’in üzerinde yapılan aramada ise 1 adet gazlı hava tabancası ve 1 paket gazlı hava tabancası şaşması bulunduğunu açıkladı.  Akabinde zanlı A.M ile J.P’nin kalmakta olduğu evde arama yapıldığını ifade eden tahkikat memuru, yapılan aramada ise 1 paket gazlı tabanca şaşması bulunduğunu açıkladı. Zanlı G.O ve P.A’nın da mesele ile bağlantılı olduklarının tespit edildiğini belirten tahkikat memuru, zanlıların ayni site içerisinde kalmakta olduğu evde yapılan aramada 1 adet gazlı hava tabancası, 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 2 adet canlı mermi bulunduğunu açıkladı. Tahkikat memuru, zanlıların tasarrufunda bulunan tabancalar ve mermilerin yanı sıra, yine tasarruflarında bulunan 10 adet cep telefonunun da emare alındığını anımsattı. Zanlıların tasarrufunda bulunan 10 adet cep telefonunun incelenmeye gönderildiğini ancak henüz telefonlarla ilgili olarak herhangi bir döküm temin edilemediğini belirten tahkikat memuru, tabancaların da incelenmeye gönderildiğini ve raporların beklendiğini açıkladı.

İnterpol aracılığı ile yazılar yazıldı…

Tahkikat memuru, zanlıların polise ibraz ettikleri sürüş ehliyeti, kimlikler ve pasaportların incelenmeye gönderildiğini ve gelen sonuç neticesinde zanlıların ibraz ettikleri tüm sürüş ehliyeti, kimlikler ve pasaportların sahte çıktığını açıkladı. Zanlıların kimlikleri ile ilgili olarak araştırmaların devam ettiğini ifade eden tahkikat memuru, İnterpol aracılığı ile Gürcistan’a, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Çek Cumhuriyeti’ne yazılar yazıldığını ve zanlıların kimliklerinin tespiti için bilgi istendiğini, ayrıca Bilgi Değişim Ofisi aracılığıyla Güney Kıbrıs’a da yazı yazılarak zanlılar hakkında bilgi istendiğini açıkladı.  Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın seyir değiştirerek farklı bir boyut kazandığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur
İlgili Haberler