1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KIBRIS’TA BESLEME BURDA ÇAPULCUYUK”
“KIBRIS’TA BESLEME BURDA ÇAPULCUYUK”

“KIBRIS’TA BESLEME BURDA ÇAPULCUYUK”

Ankara’da on binler Kızılay’a aktı, polis vahşice saldırdı

A+A-


Ankara 31 Mayıs’tan bu yana direniyor, AKP faşizmine meydan okuyor. 5 Haziran Grevi’nde emekçilerin Kızılay Meydanı’na girerek yaptığı kutlamalara polis saldırdı, çatışmalar sürüyor. Mamak’tan gelen halk Kurtuluş’ta barikatlar kurarak polis saldırılarına direndi. Ulusal Kanal’ın haberine göre kanalın Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya ve kameramanı Serkan Bayraktar gözaltına alındı. Dikmen’deki yürüyüş yaklaşık 5 bin kişiye ulaştı. Halk, Polisevi’nin önüne kadar geldi. Keçiören’deki yürüyüşte, Yaklaşık 3 bin kişi yeniden Danişment’e geldi. Kızılay’daki saldırılardan sonra Cebeci’de buluşan ve Mamak’tan yürüyen binlerce kişi Kurtuluş Meydanı’nı kapattı. Kitleye TOMA’lar ve akreplerle saldırıldı. Kuğulupark’ta da TOMA’larla halka saldırıldı, olaylar gece boyu devam etti.

Ankara’da öğrenim gören Kıbrıslı gençler; “KIBRIS’TA BESLEME BURDA ÇAPULCUYUK”

Kızılay Meydanı'nda DİSK ve KESK eylemine polis müdahale etti
Kızılay'da biber gazı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Göstericilerle polisin ara sokaklardaki mücadelesi saatlerce devam etti.

Rize'deki Gezi eyleminde gerginlik
Rize'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto amacıyla toplanan TGB üyeleri darp edildi. Polis, protestocuları darp eden gruba biber gazıyla müdahale etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde, eylemcilerin bir binaya sıkıştığı ve yardım bekledikleri ama polisin müdahalede bulunmadığı bilgileri geldi.

Tweet’de gözaltı sebebi oldu!
Twitter'da ve Facebook'ta 'Halkı isyana teşvik'ten gözaltına alınanların sayısı artıyor. İzmir'de, İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen gösterilerle ilgili sosyal medya üzerinden halkı isyana teşvik ettikleri ve propaganda yaptıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınanların sayısı 29'e yükseldi. 10 kişi daha aranıyor

Türkiye’deki isyanla dayanışan gruplar Cumartesi için büyük bir eylem çağrısı yaptı… Bu sefer somut talepler de açıkladılar…

***

“TOMA alımından vazgeçilsin…”
Günlerdir Taksim ve Türkiye halkı için dayanışma eylemi düzenleyen gruplar Cumartesi günü saat 17:00’da Kuğulu Park’ta toplanıp bu sefer ülkemizdeki polis şiddetine ve alınacak olan TOMA’ya karşı yürüyecek.

Bu haber toplam 2077 defa okunmuştur