1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu için Sendikada Büro
Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu için  Sendikada Büro

Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu için Sendikada Büro

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası işbirliğinde Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alma sorunu olan kişilerin başvuru yapabilmesi için KTÖS binasında büro açıldı, dün gün boyunca başvuru alındı

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası işbirliğinde Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alma  sorunu olan kişilerin başvuru yapabilmesi için KTÖS binasında dün büro açıldı, başvurular gelmeye devam etti.

Bir personelin istihdam edildiği büroda, başvuru yapmamış kişilerin başvuruları alınırken, hangi formları doldurmaları gerektiğiyle ilgili bilgilendirme yapılmaya başlandı.

Pasaport almak için süren çalışmalar kapsamında, yurttaşlardan gelen başvurular dün gün boyunca devam etti.

Geçtiğimiz hafta KTÖS ve KTOEÖS yetkilileri, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alma sorunu olan kişilerden 5 bini aşan başvuru geldiğini açıklamıştı.

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’yla görüşülecek

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 26 Haziran’daki basın toplantısında Kıbrıs’ta yaşanan siyasi sorun nedeniyle karma evliliklerden doğan çocukların Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu almakla ilgili sıkıntılar yaşadığını kaydetmişti.

Bu konunun 15 Şubat’ta yapılan kitle toplantısında ele alındığını ve bir kampanya başlatıldığını anımsatan Elcil, 26 Haziran itibarıyla 5 bin 152 başvurunun söz konusu olduğunu, bunların yüzde 70’inin güneye hiç başvuru yapmamış vakalar olduğunu aktarmıştı.

Elcil, geri kalanların bir kısmının başvuru yapıp “alındı” belgesi aldığını; bir kısmının ise alındı belgesi verilmeden gönderildiğini söylemişti.

Bugüne kadar başvuruların kategorize edildiğini, vakaların ayrı ayrı gruplandırıldığını, analiz ve listelerinin oluşturulduğunu belirten Elcil, temmuz ayı içerisinde Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’yla bir görüşme gerçekleştirip bu konuyu ele alacaklarını aktarmıştı.

Dava açılacak

Kıbrıs Cumhuriyeti kriterlerine uygun durumdaki mağdurların bir kısmının sorununun Kıbrıs'ın güneydeki siyasi otoriteyle görüşmeler yoluyla çözülmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Elcil, Kıbrıs Cumhuriyeti kriterlerine uymayan bir kısım mağdurun sorunuyla ilgili ise davalar açılacağını, avukatlarla gerekli toplantılar ve düzenlemelerin yapıldığını anlatmıştı.

Kimlerin dava açabileceğiyle ilgili tespitlerin ortaya konduğunu belirten Elcil, mağdur kesimlere ulaşacaklarını, Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığıyla görüştükten sonra da dava sürecine başlanacağını kaydetmişti.

yeniduzen-satin-aliniz-599.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 4424 defa okunmuştur
İlgili Haberler