1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 5 ayda 5 bin 233 başvuru
5 ayda 5 bin 233 başvuru

5 ayda 5 bin 233 başvuru

Kıbrıs'ın kuzeyinde karma evliliklerden doğan ve uzun yıllardır Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alamayanların başvuruları sürüyor...

A+A-

 

 

Didem MENTEŞ

Kıbrıs’ın kuzeyinde karma evliliklerden doğan ve uzun yıllardır Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alamayanların başvuruları 5 bini aşarken, başvurular gelmeye devam ediyor.

KTÖS ve KTOEÖS işbirliğinde 15 Şubat’ta başlatılan kampanya kapsamında 2 Temmuz itibariyle 5 bin 233 kişi sendikaya başvuruda bulundu.

Başvurular için KTÖS binasında açılan büroya önceki gün sadece 82 kişi başvurdu.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alma  sorunu olan kişilerin başvuru süreçlerinin devam ettiğini belirterek, başvurular geldikçe almaya devam edileceğini ifade etti.

 

İçişleri Bakanı Peditris ile görüşme 3 Ağustos’da…

YENİDÜZEN’e bilgi veren Şener Elcil, 3 Ağustos saat 9:30’da Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis ile görüşerek bu konuyu ele alacaklarını aktardı.

Kıbrıs Cumhuriyeti kriterlerine uymayan bir kısım mağdurun sorunuyla ilgili ise henüz dava açmadıklarını aktaran Elcil, dava konusunun uzun süreli bir süreç olduğunu dile getirdi.

 

“Önce toplu müracaat yapacağız”

Elcil, “Güneyde alt mahkemede dava açarsanız, tekrar üst mahkemede dava açmanız gerekir. Üst mahkemede süreç 1-2 yılı alır. Üst mahkemede olumsuz sonuç çıkarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitme şansınız olur. AİHM’deki dava süreci de 2-3 yıl alır ve toplamda 7-8 yıla tekabül eder. Biz dava açacağız ama önce toplu müracaat yapacağız. İçişleri Bakanı ile görüşeceğiz. Müracaat yapmayanların toplamının müracaat yapmasıyla ilgili süreçleri tamamlamayacağız. En son da mahkeme sürecine geçilecek” dedi.


yeniduzen-satin-aliniz-602.jpg

Bu haber toplam 3113 defa okunmuştur
İlgili Haberler