1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kermiya’daki araziyle ilgili tüm talepleri geri çekiyoruz”
“Kermiya’daki araziyle ilgili tüm talepleri geri çekiyoruz”

“Kermiya’daki araziyle ilgili tüm talepleri geri çekiyoruz”

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş:“Kermiya’daki araziyle ilgili tüm talepleri geri çekiyoruz”

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş,

Kermiya’daki 200 dönümlük araziyle ilgili olarak Rauf Denktaş Üniversitesi ve Denktaş Vakfı olarak tüm taleplerimizi geri çektiklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Denktaş, “Üniversitenin devlet üniversitesi olacağı yönünde henüz resmi bir karar yoktur. Biz devlet sahip çıksa da çıkmasa da bu üniversiteyi kuracağız. Bu süreçte “Etik” hassasiyeti yüksek olan tüm siyasi partileri de önce aynaya bakmaya davet ediyoruz, daha sonra da halkımızın vicdanına havale ediyoruz…” dedi.

Denktaş’ın yaptığı açıklama şöyle:“Biz bu ülkeye, bu halkın kendi ayakları üzerinde durmasına ve bağımsız bir devlet sahibi olmasına inanan ve bu uğurda bedeller ödemiş bir aileyiz. İnsanlar bugün soruyor: Neden Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ancak “Rauf Denktaş” ismini yaşatacak bir üniversite kurulması koşuluyla bu arazinin devredilmesine izin verdi diye… Dedem Rauf Raif Denktaş’ın ölümünden önce söylediği en önemli sözlerden bir tanesidir: “Halkım beni Türk Askerini adaya getiren kişi olarak hatırlasın.” Türk Askeri’nin bu adadan bir an önce gitmesi için yıllardan beri gece gündüz çaba sarf edenler, neden Güvenlik Kuvvetleri’nin ancak “Rauf Denktaş” ismini ölümsüzleştirecek bir kuruma böyle bir destek verdiğini anlayamaz. Anlamalarını da beklemiyoruz zaten. Öngöremedikleri şey ise şudur, kendi partilerine biraz daha fazla oy kazandırmak için yaptıkları hakaretler ve iftiralar bu halkın yüreğindeki Denktaş sevgisini asla ve asla sökemez. Rauf Denktaş Üniversitesi, onu yaşatmak ve yüceltmek için canla başla çalışacak olanların mücadelesi ve emeğiyle bu ülkenin en kaliteli üniversitelerinden biri olacaktır buna kimsenin şüphesi olmasın. Üniversitenin devlet üniversitesi olacağı yönünde henüz resmi bir karar yoktur. Biz devlet sahip çıksa da çıkmasa da bu üniversiteyi kuracağız. Bunun için de günlerdir ailemize nefretle hakaretler edilmesine vesile olan 200 Dönümlük araziyle ilgili olarak Rauf Denktaş Üniversitesi ve Denktaş Vakfı olarak tüm taleplerimizi geri çekiyoruz. Bu süreçte “Etik” hasassiyeti yüksek olan tüm siyasi partileri de önce aynaya bakmaya davet ediyoruz, daha sonra da halkımızın vicdanına havale ediyoruz…

Bu haber toplam 3294 defa okunmuştur
İlgili Haberler