1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GÖZLER ESKİ DEVLET HASTANESİ BİNASINDA
GÖZLER ESKİ DEVLET HASTANESİ BİNASINDA

GÖZLER ESKİ DEVLET HASTANESİ BİNASINDA

 ‘Arazi’ tartışmalarında yaşanan yeni gelişmenin ardından gözler, şu anda tadilat çalışmalarının sürdüğü,  söz konusu “üniversitenin” rektörlük binası olarak kullanılacak Surlariçi’ndeki eski devlet hastane binasına çevrildi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Kermiya’da 220 dönümün askeri bölge kapsamından çıkarılarak Rauf Denktaş Üniversitesi’nin kurulacağı araziyle ilgili iş insanı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş geri adım attığını açıkladı.

‘Arazi’ tartışmalarında yaşanan yeni gelişmenin ardından gözler, şu anda tadilat çalışmalarının sürdüğü,  üniversitenin rektörlük binası olarak kullanılacak Surlariçi’ndeki eski devlet hastane binasına çevrildi.

Şirkete kiralanan, girişinde ‘Sağlık Bakanlığı’na aittir’ yazan binayla ilgili Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu dahil kimsede net bir bilgi bulunmuyor,  binanın ne zaman ve hangi şartlarda kiralandığı bilinmiyor.

“Rektörlük binasında” hummalı çalışmalar devam ediyor…

Tartışmaların gölgesinde, Lefkoşa Surlariçi bölgesinde eski devlet hastanesi binasında ise tadilat çalışmaları sürüyor.

İşçiler, hummalı bir şekilde çalışmaları tamamlayarak, binayı Eylül ayında faaliyete başlayacak şekilde bitirmeye çalışıyor.

‘Şartlı izin var’, EĞİTİME BAŞLAMA İZNİ YOK!

Rauf Denktaş Üniversitesi ile ilgili şu anda Rauf Denktaş’ın şirketi Mediterranean Master Education Services Ltd, üniversite kurulması için ‘şartlı izin’ aldı.

YÖDAK,  şirketin fiziki yapı konusunda sunduğu projede mekan veya kampus olmaması nedeniyle eğitime başlama izni vermedi.

YÖDAK,  ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ için şirketin fiziki yapı konusunda sunduğu projede mekan veya kampus olmaması nedeniyle eğitime başlama izni vermedi.

Çalışmalar yerinde incelenecek, değerlendirilecek

Üniversitenin Surlariçi’ndeki rektörlük binasının tamamlanmasının ardından YÖDAK yerinde giderek inceleme yapacak.

Fiziki yeterlilik yerine getirildikten sonra geçici eğitim izni verilip, verilmeyeceği değerlendirilecek.

 

‘SAĞLIK BAKANLIĞI’NA AİTTİR’ YAZIYOR… Denktaş'ın meclis kürsüsünde “Devraldık” dediği, şirkete kiralandığı düşünülen ve girişinde ‘Sağlık Bakanlığı’na aittir’ yazan binayla ilgili Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da dahil kimsede net bir bilgi bulunmuyor, binanın ne zaman ve hangi şartlarda kiralandığı bilinmiyor

 

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu:
“Malımızı normalde vermeyiz, bizim değil herhalde bakmak lazım”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise eski hastane binasıyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmadığını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Sucuoğlu, “Binanın Doğan Harman’a verildiğini biliyorum. Araştırmak lazım, bizden sonra Harman aldı, iki-üç el değiştirdi. Malımızı normalde vermeyiz, bizim değil herhalde bakmak lazım” dedi.

Sucuoğlu, önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın eski hastane binasına kurulacak rektörlük binasının bitmek üzere olduğu söylendiği, daha detaylı bilgi paylaşmadığını da aktardı.

 

 

Fotoğraflar: DİDEM MENTEŞ

Bu haber toplam 3143 defa okunmuştur
İlgili Haberler