1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kaybetmeye tahammül yok
Kaybetmeye tahammül yok

Kaybetmeye tahammül yok

Ligde zor günler geçiren ve düşme hattında bulunan Serdarlı, Lefke deplasmanına giderken, son dört haftada topladığı puanlarla çıkış yakalayan Gençlik Gücü, güçlü Doğan Türk Birliği karşısında galibiyet arayacak

A+A-

Hafta içerisinde oynanan kupa maçlarının ardından gözler yeniden lige çevrildi

Kıbrıs Kupası çeyrek final maçlarından sonra kupaya veda eden lig lideri Çetinkaya, ligden düşmesi kesinleşen Göçmenköy ile karşılaşacak. Dört puan gerisinden gelen ve kupada yarı finale kalan Yenicami Gönyeli’de  Hamitköy’ü ağırlayacak

 

Hüseyin Kıral


Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından organize edilen ve hafta içerisinde oynanan Kıbrıs Kupası çeyrek final maçlarından sonra gözler bugün ve yarın oynanacak olan Telsim Süper Lig maçlarına çevrildi.
Ligde olduğu gibi kupada da final oynamak isteyen lig lideri Çetinkaya, Lapta karşısında aldığı mağlubiyetle kupadan elenip şokları yaşarken, ligde bugün karşılaşacağı Göçmenköy karşısında üç puan alıp yoluna devam etmek istiyor. Ligde Çetinkaya’yı dört puan geriden takip eden Yenicami, Kupa karşılaşmasında, Küçük Kaymaklı karşısında ortaya koyduğu futbol umut vermezken alınan galibiyet camiada sevinç yarattı.

Telsim süper Lig’de bugün

Yenicami – Hamitköy (Savaş Tilki)
Kıbrıs Kupası’nda yarı finale kalma başarısı gösteren Yenicami, bugün Gönyeli sentetik zemininde oynayacağı Hamitköy lig maçından da galibiyetle ayrılmak istiyor. Golcü Massa’nın milli maç için ülkesi Uganda’ya gitmesi ve Neval’ın da sakat olması teknik heyeti kadro kurmakta sıkıntıya sokarken, Hascan’ın ve Tansel’in iyileşmesi ise yüzlerin gülmesine neden oldu. Kağıt üzerinde Favori olarak görünen Yenicami için zor günler geçiren Hamitköy aslında kolay lokma değil.

Çetinkaya – Göçmenköy (Utku Hamamcıoğlu)
Kıbrıs Kupası’nda, Lapta karşısında aldığı mağlubiyetle elenen lider Çetinkaya, ligden daha önceden düşmesi kesinleşen Göçmenköy ile Lefkoşa Atatürk Stadı’nda karşılaşacak. Karşılaşmada erken gol bulması Çetinkaya’ya farklı galibiyeti getirebilir. Ancak geçtiğimiz hafta Göçmenköy’ün, Mağusa karşısında neler yaptığını hep beraber izledik.

Lapta – Cihangir (Mehmet Malek)
Ligin ikinci yarısının başlaması ile birlikte sürpriz sonuçlara imza atan Lapta takımı, bir sürpriz de Kupa’da Çetinkaya’yı aldığı galibiyetle saf dışı bırakarak yarattı. Ancak kendi evinde ve seyircisi önünde mücadele edeceği Cihangir karşısında alacağı galibiyet hiç de sürpriz sayılmayacak. Asıl sürpriz Cihangir’in galip gelmesi olacak desem de, ligde başa oynayan üç takımı da mağlup etme başarısı gösteren Cihangir’in üç puanı alması sürpriz olmaz.

Lefke – Serdarlı (Serdar Bilgimer)
Ligde oynadıkları futboldan daha çok takım içerisinde kendi aralarında yaşadıkları sorunlarla gündeme gelen Serdarlı takımının başında bulunan Mustafa Özarabacı hoca da radikal bir kararla takımdan ayrıldı. Ligde zaten zor günler geçiren Serdarlı, ligin tamamlanmasına 6 hafta kala bana göre havlu attı. Lefke deplasmanından alacağı bir mağlubiyet Serdarlı’yı iyice ligden uzaklaştıracak. 

Telsim Süper Lig’de yarın

Mağusa Türk Gücü – Küçük Kaymaklı (Serkan Durmaz)
Ligde ligin ikinci yarının başlaması ile inanılmaz bir düşüş yaşayan Küçük Kaymaklı, tek hedefi olan Kıbrıs Kupası’ndan da elenerek kalan 6 hafta sadece prestij için mücadele edecek.
Öte yandan kupada yoluna devam eden ancak ligde kötü günler geçiren Mağusa Türk Gücü mutlak üç puanı istiyor.

Türk Ocağı – Bostancı Bağcıl (Osman Özpaşa)
Bu maçla ilgili ne yazsam boş. Normal şartlarda Bostancı Bağcıl favori ancak, Bağcıl takımı hafta içerisinde Serdarlı karşısında 120 dakika futbol oynamış ve yorgun bir takım. Türk Ocağı’nın da galip gelmesine şaşırmamak gerek.

Gençlik Gücü – Doğan Türk Birliği (Serkan Şimşek)
Ligde son dört haftada bir beraberlik üç galibiyetle 10 puan toplayarak sezon başından bu yana ligde ilk kez düşme hattından bir yukarı çıkan Gençlik Gücü, hafta içinde Mağusa deplasmanından kupa maçından eli boş dönen Doğan Türk Birliği karşısında alacağı üç puanla neler yapabileceği bilinci içerisinde maça çıkacak. Ancak Doğan içinde lig henüz bitmedi.

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur