1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kavazoğlu ve Mişaulis unutulmadı.
Kavazoğlu ve Mişaulis unutulmadı.

Kavazoğlu ve Mişaulis unutulmadı.

Kortejler şeklinde Dali’deki halk örgütleri binasına kadar yürüyen katılımcılar, burada yapılan konuşmaların ardından Derviş Ali Kavazoğlu’nun mezarına yürüdüler.

A+A-

Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis öldürülüşlerinin 48. yılında, Lefkoşa ve Dali’de düzenlenen etkinlikler ile anıldılar.


Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, dün sabah Kostas Mişaulis’in Lefkoşa’da bulunan mezarı başında saygı duruşu ve çiçeklerin bırakılması ile başlayan etkinliklere, Derviş Ali Kavazoğlu’nun mezarının bulunduğu Dali’de devam edildi.


Kortejler şeklinde Dali’deki halk örgütleri binasına kadar yürüyen katılımcılar, burada yapılan konuşmaların ardından Derviş Ali Kavazoğlu’nun mezarına yürüdüler.


BKP, etkinliklere kendi korteji ile katılarak Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in mezarlarına çelenk koydu.
Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’i anma etkinlikleri çerçevesinde BKP Gençlik Kolları ve EDON Gençlik Örgütü tarafından yarın saat 19.30’da KTÖS lokalinde ortak etkinlik düzenlenecek.
BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in canlarını Kıbrıs’ın birliği için verdiğini, kendilerine milliyetçi diyen fanatiklerin Kıbrıs’taki toplumları birbirinden ayırmaya çalışırken onların ısrarla Kıbrıs’ın geleceğinin ortak vatan mücadelesinde olduğunu savunduklarını söyleyerek, iki halk kahramanının anısı önünde saygı ile eğildiklerini vurguladı.


“Kavazoğlu ve Mişaulis, köy köy gezip taksime karşı çıktılar. Kıbrıs halkına karşı düzenlenen emperyalist komplolara karşı halkı bilinçlendirip, bağımsızlığı savundular” diyen BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Kavazoğlu ve Mişaulis’i öldürerek mücadeleyi durdurduğunu sananların yanıldığını, bu gün yüzlerce Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum’un onların açtığı yoldan ilerlediğini söyledi.


BKP’nin Kavazoğlu ve Mişaulis’in yıllar önce savundukları değerlere sahip çıkmaya ve onların açtığı yoldan ilerlemeye devam edeceğini belirten İzcan, yeniden birleşme ve federal çözüm mücadelesinin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 2914 defa okunmuştur