1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamuya yeni girenlere kıdem tazminatı yok
Kamuya yeni girenlere kıdem tazminatı yok

Kamuya yeni girenlere kıdem tazminatı yok

Maliye Bakanı Tatar “Kıdem tazminatlarının kaldırılması” konusunu değerlendirdi:“Bundan sonra girenler alamayacak”

A+A-

Maliye Bakanı Ersin Tatar, toplu iş sözleşmesinin bitiş tarihi olan 2012 sonuna kadar işe giren devlet işçilerinin kıdem tazminatı hakkını kazanmış olduğunu ve emekli olunca tazminatlarını alacaklarını ancak bundan sonra işe girenlerin alamayacağını söyledi.

1 Ocak 2008’de ilk ilgili yasanın geçtiğini, Tek Tip Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında aşamalı olarak kıdem tazminatlarının ortadan kalkmasının öngörüldüğünü anımsatan Maliye Bakanı Ersin Tatar, kendilerinin bu yasa çerçevesinde hareket ettiklerini, bunu tüm sendikaların da bildiğine işaret etti.
Tatar, bu gerçekler ortadayken, olayı sendikal kavgaya dönüştürüp ülkede huzursuzluk yaratılmasının yanlış olduğunu vurguladı.
Türk Ajansı Kıbrıs'ı (TAK) ziyaret ederek “Kıdem Tazminatlarının kaldırılması” konusunda açıklama yapan Maliye Bakanı Ersin Tatar, 1 Ocak 2008’den sonra işe giren memurların yasaya tabii olarak ikramiye alamayacağını,sadece İhtiyat Sandığı yatırımlarını alabileceklerini anlattı. Ersin Tatar, işçiler için ise Toplu İş Sözleşmesi bulunması nedeniyle sözleşmenin bitiş tarihi olan 2012 sonu itibarıyla yasa kapsamına girdiklerini ifade etti.
Maliye Bakanı Tatar, kimsenin kendisinin yasalara aykırı imza atmasını beklememesi gerektiğini söyledi.
Sendikaların uzlaşma için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sendikalar Mukayiti’ne başvurduklarını ve Maliye Bakanlığı olarak kendilerinin de bunu kabul ettiğini belirten Tatar, pazartesi günü Uzlaşma Komisyonu’nun toplanacağını kaydetti.
1 Ocak 2008’den sonra işe giren memurların ikramiyeye tabi olmadığını sadece İhtiyat Sandığı yatırımları olduğunu anlatan Ersin Tatar, devlet işçilerinin, toplu iş sözleşmesinin bitim tarihi olan 2012 sonuna kadar işe girenlerin kıdem tazminatı hakkını kazanmış olduğunu belirtti. TAK

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur