1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem
İzmir'de  6,6 büyüklüğünde deprem

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem

Türkiye'de İzmir'in Seferihisar ilçesinin açıklarında Ege Denizi'nde 6,6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 763 kişi de yaralandı.

A+A-

Türkiye'de İzmir ve çevresi bugün saat 14.51'de 6,6'lık depremle sallandı.

Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

16,54 kilometre derinlikte oluşan deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

 

17 CAN KAYBI, 763 YARALI

TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında vatandaşlarımız var'' dedi. AFAD'dan yapılan ilk açıklamaya göre, 1'i boğulma olmak üzere 17 kişi hayatını kaybetti, 763 kişi de yaralandı.

17 BİNADA ARAMA KURTARMA

Yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Erdoğan: "Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız"

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.
Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" ifadelerini kullandı. 

 

Miçotakis: Farklılıklarımız ne olursa olsun, bir arada durmamız gereken zamanlar

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem için geçmiş olsun dileklerini iletti. Miçotakis, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar bir arada durmamız gereken zamanlar" dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Erdoğan'ı arayarak İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Twitter hesabından açıklama yapan Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradım. İki ülkeyi de sarsan depremde meydana gelen can kayıpları için başsağlığı diliyorum. Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar bir arada durmamız gereken zamanlar" ifadelerini kullandı.

41aq6kf-uk6ovelp5qwpww.jpg

Birçok ilde hissedildi

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

115136413-8d38d092-d9a8-4107-9ed0-cd858b749c15.jpg

54ac56fb-b638-4b1b-8544-bcc41f3fdd19.jpg

y4noo7awkknlecclktzga.jpg

Seferihisar'da tsunami de oldu

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem İzmir'de binaların çökmesine neden oldu. Enkaz altında kalanlar var. Depremin Ege Denizi'nde yarattağı tsunami sonrasında ise Seferihisar'da sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu bastı.

gqrgg1grz0ix6vmkmqlgag.jpg
 

NTV'ye açıklama yapan Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Hasar gören binalara yetkililer inceleme yapmadan girilmemeli. Artçı depremlerin bir hafta boyunca devam edeceği ön görülüyor" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3998 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler