1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “İzler Silinmeden” Bozer’e takdim edildi
“İzler Silinmeden” Bozer’e takdim edildi

“İzler Silinmeden” Bozer’e takdim edildi

İslamoğlu, yeni neslin ata mallarını ziyaret etmediğini ancak bu varlıkların bilinmesinin önemli olduğunu söyledi.

A+A-

 

Mahmut İslamoğlu, Eralp Adanır, Altay Burağan ve Şevket Öznur, Meclis Başkanı Hasan Bozer’i ziyaret ederek hazırladıkları “İzler Silinmeden” kitabını ve DVD’sini takdim etti.

Mahmut İslamoğlu Bozer’e derlediği Kıbrıs Yemekleri kitabını da verdi.

İslamoğlu yaptığı konuşmada, yıllarca gönüllü olarak Güney’deki Türk varlıklarını incelediklerini ve sonrasında da Kültür Bakanlığından destek alarak İzler Silinmeden kitabını ve DVD’sini hazırladıklarını anlattı.

Rumların savunduğunun aksine Güney’de muazzam bir Türk varlığı olduğunu ve bunları belgelemek amacıyla bu çalışmaya başladıklarını ifade eden İslamoğlu, yeni neslin ata mallarını ziyaret etmediğini ancak bu varlıkların bilinmesinin önemli olduğunu söyledi.

İslamoğlu, bu çalışmayı yaparken Güney’de 150 civarında yerleşim yerini gezdiklerini belirterek, Güney’de Türk mallarına inşa edilen binalar hakkında bilgi verdi.

BOZER

Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, tarihsel süreci kayıt altına almanın önemine işaret ederek, “yazılan her kitap gelecek nesillere belgedir” dedi.

Güney’de Baf başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde Türk mallarının Rumlara oranla fazla olduğunu dile getiren Bozer, bu malları bilmek ve sahip çıkmak için bu tur çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti. (tak)

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur