1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İngiliz Üslerindeki binlerce mal sene başı itibarıyla serbest
İngiliz Üslerindeki binlerce mal sene başı itibarıyla serbest

İngiliz Üslerindeki binlerce mal sene başı itibarıyla serbest

Ağrotur bölgesinde 860, dikelya bölgesinde ise 930 hektar olmak üzere toplam bin 800 hektarlık alan serbest kalacak

A+A-

Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri içerisindeki mülklerin kısmi olarak serbest kalmasıyla ilgili olarak, 2014 yılında Kıbrıs’ın güneyi ile Birleşik Krallık arasında yapılan anlaşmanın sona yaklaşıyor gibi olduğu belirtildi.

Politis, konuyla ilgili izlenecek yol haritası hakkında bilgi verdiği manşet haberinde, kalkınma amacıyla Ağrotur bölgesinde 860, Dikelya bölgesinde ise 930 hektar olmak üzere toplam bin 800 hektarlık alanın serbest kalacağını yazdı.

Gazete, üs bölgeleri içerisindeki askeri olmayan (sivil) kalkınmanın düzenlenmesiyle ilgili olarak 2014 yılında yapılan anlaşmanın, üs bölgeleri içerisinde bulunan taşınmazların mülkiyet durumlarının ciddi bir şekilde gözden geçirilmesini öngördüğünü anımsattı.

Çevre konularıyla ilgili ciddi anlaşmazlıklar yüzünden anlaşmanın uygulanması sürecinde büyük gecikmeler yaşandığını yazan gazete, geçen Temmuz ayında güneydeki Çevre Dairesi’nin üsler yönetimine uzman görüşünü gönderdiğini belirtti.

Güneydeki Şehir Planlama Dairesi ile İngiliz Üsleri yönetimi çalışma grubunun, uzman görüşünü ve durum tespit raporunu incelemelerinin akabinde, “politik beyanla” ilgili nihai öneriyi şekillendireceklerini ve bunun nihai onay için üsler yönetimine sunulacağını kaydeden gazete, uzman görüşü konusunun iki taraf arasında 20 Ekim’de yapılacak toplantıda görüşüleceğini belirtti.

Görüşmelerin sona erme tarihi bulunduğunu ve nihai “politika beyanının” şekillendirilmesiyle ilgili zaman takviminin Aralık ayında sona ereceğini kaydeden gazete, bunun akabinde ilgili beyanın yayımlanacağını ve anlaşmanın 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe gireceğini ifade etti.
Gazete 1 Mart 2022 tarihine kadar birkaç haftalık itiraz süresi tanınacağını ekledi.
 

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
Etiketler : ,