1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “İnandık ve başardık”
“İnandık ve başardık”

“İnandık ve başardık”

12 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönen Yalova’da teknik direktör Haldun Oktay, Süper Lig’e yükselme yolunda hiçbir zaman inançlarını yitirmediklerini ve hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Oktay, Yalova deplasmanının Süper Lig’de her takım için korkulu r

A+A-

 

Necmi Belge


Bir dönemler, Süper Lig’in korkulu takımlarından olan Batı bölgesinin güçlü takımı Yalova, bugünlerde 12 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönmenin sevincini yaşıyor.
Bu büyük başarının mimarlarından takıma, ikinci yarıda katılan Teknik Direktör Hakdun Oktay, sarı-lacivertlilerin Süper Lig’e doğru bu büyük yürüyüşünü YENİDÜZEN’e değerlendirdi.
Oktay, Yalova’nın kadrosunun ne kadar kaliteli olduğunu bildiğini ve devre arasında kendisine  böyle bir teklif yapıldığında değerlendirirken,  takımın başında bulunan antrenör Derviş Dağman kendisini  arayıp, onunla çalışmaktan mutlu olacağını söylediğini ifade etti.
Kendisinin de,  bu sıcak ilgiden sonra görevi hemen kabul ettiğini ve devre arası çalışmalarına başladığını dile getiren Oktay, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, bunun göstergesinin de yaptıkları hazırlık maçları olduğunu belirtti.

“İkinci yarıya şanssız başladık”
İkinci yarıya, deplasmanda şanssız bir Ozanköy yenilgisi ile başladıklarını anımsatan Oktay ancak, bu yenilginin morallerini bozmadığını ve çalışmalarını aksatmadan Süper Lig’e çıkacak şekilde devam ettirdikleirini söyledi.
Bunun karşılığında  iç sahada  çok iyi bir performansa gösterdiklerini  dile getiren Oktay, ne yazık ki aynı başarıyı dış sahada yakalayamadıklarını kabul etti. Oktay, bunun kart cezaları ve sakatlıklar gibi farklı farklı nedenler olduğunu ve takımı olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

“Dağman ile stratejik planlar yaptık”
Oktay, bu şekilde son perioda gelindiğinde hedefleri olan  Süper Lig’e ulaşmak için çok stratejik planlar yaptıklarını belirtti. Bunun sonucunda Derviş hoca ile adeta 24 saat çalıştıklarını ve inançlarını kaybetmediklerini belirten Oktay,  bunun nedeninin  çok kaliteli bir takımları olmasını olduğunu vurguladı.
Bu süreçte, tek sıkıntılarının takımda yer alan gençlerin dış saha performansını artırmak olduğunu ifade eden Oktay,  bir takımda yaşları 15-17 arası değişen ve ilk 11 de oynayan beş futbolcu varsa, bu sıkıntının yaşanmasının son derece doğal olduğunu belirtti.

“İnancımızı yitirmedik”
Süper Lig’e  yükselme konusunda   inançlarını hiç yitirmediklerini dile getiren Oktay, bunun bir örneği olarak  son antremanı yarıda keserek, futbolcularla birer tane bira içip sohbet ettiklerini  ve onlara Derviş hoca ile birlikte bunun Birinci Lig’deki son antremanları olduğunu söylediklerini ifade etti.
Oktay devamla, takımın başına ligin ikinci yarısında geldiğini, genç ve deneyimli futbolcuların kaynaştığı inanılmaz bir ortam bulduğunu belirterek,  takımın başında bulunan Derviş hocanın  son derece samimi bir kişiliğe sahip olduğunu, bu zor dönemde,  takıma ve kendisine  zaman zaman ağabeylik yaptığını anımsattı.
Herşeyden önemlisi Derviş hocanın , rakip takımlar hakkında inanılmaz istatiksiksel bilgilere sahip olduğunu  dile getiren Oktay bu sayede, hafta sonu oynayacakları her  maça çok iyi şekilde hazırlanmak fırsatı bulduklarını söyledi.

“Başkan ve yönetimin başarısı büyük”
Yalova çok büyük bir camia  ve çok sıcak bir ortama sahip olduğunu belirten Oktay,  bugün bu başarı varsa, başta Kulüp başkanı Mustafa Mertekçi, Futbol İşlerinden sorumlu rakip Salih  Zorlu, Eray Erdenay ve yönetim kurulu üyelerinin çok büyük  bir katkısı  olduğunu vurguladı.
Büyük Yalova taraftarı, her zaman arkalarında itici bir güç olarak durup, Süper Lig yolunda büyük bir katkı sağladığını ifade eden Oktay,  12 yıl sonra döndükleri  Süper Lig’de kalıcı olmak bir yana iddialı bir takım olacağını iddia etti.
Teknik Direktör Haldun Oktay,  Yalova’nın geçmişte olduğu gibi, Bostancı’ya  gelecek  her takım için futbol anlamında korkulu rüya olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1885 defa okunmuştur