1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İlk tahkikat duruşması karara kaldı....
İlk tahkikat duruşması karara kaldı....

İlk tahkikat duruşması karara kaldı....

Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde sokak ortasında eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile hunharca öldüren sanık Özgür Okumuş’un devam eden ilk tahkikat duruşması dün sonlandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde sokak ortasında eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile hunharca öldüren sanık Özgür Okumuş’un devam eden ilk tahkikat duruşması dün sonlandı. İddia Makamı tarafından 5 tanık dinletilen ve 60 emare sunulan ilk tahkikat duruşması, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesi için karara kaldı. İlk tahkikat duruşmasının kararı 10 Ekim tarihine ertelendi.

 

Savcı davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etti...

İddia Makamı adına duruşmayı yürüten Savcı Serhan Bundak, mahkemeye hitapda bulundu. Bundak, bu safhada yapmış olduğu değerlendirmede ilk tahkikat duruşmasında dinletmiş olduğu 5 tanık ve sunulan 60 emare ışığında sanık Özgür Okumuş’un Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına yetecek derecede şahadetin mevcut olduğu kanaatinde olduğunu belirterek, ilk tahkikat duruşması maksatları bakımından başka tanık dinletme niyetinin olmadığını açıkladı. Sanığın aleyhine getirilen “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından dolayı yargılanmasının yapılabilmesi için davayı, sunulan şahadet ve emareler ışığında Mağusa Ağır Ceza Mahkemesine havale edilmesini talep ederken, sanık Özgür Okumuş’un tutukluluğunun da ayni şartlarda devam etmesini talep etti.

 

Avukat davanın havale edilmesine itiraz etmedi...

Sanık Özgür Okumuş’un avukatı İbrahim Demirtaş, ilk tahkikat duruşması maksatları bakımından bu safhada herhangi bir tanık dinletme niyetinin olmadığını belirtti. Demirtaş, davanın Ağır Ceza Mahkemesi gündemine tüm savunma ve istintak haklarını saklı tutma şartı ile itirazı olmadığını beyan etti.

 

İlk tahkikat duruşmasının kararı 10 Ekim’de...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, ilk tahkikat duruşmasının kararını açıklamak için davayı 10 Ekim tarihine tehir etti.

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler