1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İlk buluşma sessiz geçti
İlk buluşma sessiz geçti

İlk buluşma sessiz geçti

Kıbrıslı Türk Lider Derviş Eroğlu ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, B.M Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından verilen akşam yemeğinde bir araya geldi. Gece sonrası her iki lider basına açıklama yapmadı. Yemek son

A+A-

Kıbrıslı Türk Lider Derviş Eroğlu ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Misyon Şefi ve Genel Sekreter'in Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in ara bölgedeki ikametgâhında saat 20.40’da başlayan yemeğe, liderler eşleri Meral Eroğlu ve Antri Anastasiadis ile birlikte katıldı.
Yemekte Alexander Downer ve Lisa Buttenheim’ın eşleri de yer aldı. Anastasiadis'in Rum liderliğine seçilmesinin ardından liderler arası ilk buluşma özelliğini taşıyor.
Yemeğin ardından açıklama yapan Downer, “Çok iyi bir akşam geçirdik. İki toplum lideri bu önemli fırsatı değerlendirerek bir araya geldi ve çözüm sürecine bağlı olduklarını gösterdiler” dedi.  Yaklaşık iki saat süren yemeğin ardından, Eroğlu ve Anastasiadis basına açıklama yapmadan, ikametgâhtan ayrıldı. YD-TAK

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur