1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İddialar asılsız”
“İddialar asılsız”

“İddialar asılsız”

Kabine değişikliği iddiaları ile ilgili Başbakan Küçük konuştu

A+A-

 



Başbakan İrsen Küçük, konuyla ilgili birçok kez açıklama yapmasına karşın, hükümet üyelerinin değişikliğine ilişkin gerçekleri yansıtmayan asılsız haberlerin ısrarla gündemi işgal ettiğine işaret ederek, “Bu tür spekülatif haberlerden, yorumlardan izlenirlik adına nemalanmak isteyenlerin ya da başka başka beklentileri olanların çabaları boşunadır” dedi. Başbakan İrsen Küçük konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:“Halen görevleri başında başarılı hizmetler vermekte olan tüm kabine üyelerimle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) refah ve mutluluğunun daha ileriye taşınması yönündeki projelendirilmiş çalışmalarımızı 2014 genel seçimlerine kadar sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine getiririm.” Küçük, 7 Nisan'da yapılan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan ve Meclis üyelikleri ara seçimi sonucunun tüm siyasi partiler gibi Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yetkili organlarında değerlendirildiğine de işaret ederek, özel koşullar içeren LTB seçimini hükümet çalışmalarıyla ilişkilendirmenin anlamsızlığına dikkat çekti.

Yeni atamalar
Başbakanlık Dairesi Müdürlüğü’ne Funda Topal; Devlet Laboratuarı Dairesi Müdürlüğü’ne Mehmet Tatar’ın atandığı bildirildi.
Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üçlü kararnameyle yapılan atamalar dün (11 Nisan 2013) itibarıyla yürürlüğe girdi. Diğer yandan
Dışişleri Bakanlığı, Özel Kalem Müdürü. Volkan Çanakçı’nın 10 Nisan 2013 tarihi itibarıyla görevden alınarak aynı göreve, aynı tarih itibarıyla Durali Güçlüsoy’un atandığı bildirildi.
Üçlü kararnameyle yapılan görevden alma ve atamayla ilgili açıklama, dün Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yazlı olarak yapıldı. Diğer yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreter Yardımcıları belirlendi.
UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy ‘un yaptığı açıklamaya göre, Parti Tüzüğü çerçevesinde Teoman Kuran Örgütlenme ve Eğitim; İlker Edip Yerel Yönetimler; Erdoğan Mani Mali İşler; Güner Göktuğ Hukuk, Halkla İlişkiler ve Basın Yayın; Abdullah İşkey Kırsal Kesimden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerine getirildi.(TAK)

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur