1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hükümetin politikası tarımı yok etmek”
“Hükümetin politikası tarımı yok etmek”

“Hükümetin politikası tarımı yok etmek”

Saraç, gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde ciddi eylemler içerisine girileceği mesajını verdi

A+A-

Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Gökhan Saraç, Bakanlar Kurulu’nun ‘narenciye ihracatı teşvik primlerine’ ile ilgili aldığı karara karşı ciddi eleştirilerde bulundu. 28 Mart 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile narenciye ihracatı teşvik primlerinde sadece Türkiye ihracatı için 30 TL’lik artış yapılması, üreticilerin yüzde elli teşvik kaybı yaşamasını sağladı. Konu ile ilgili Saraç, YENİDÜZEN’e bir açıklamada bulunurken, gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde ciddi eylemler içerisine girileceği mesajını veri.


Ülkede, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenen narenciye ihracatı teşvik primlerinin amacına uygun olmadığını ifade eden Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Gökhan Saraç, Türkiye ile rekabeti destekleyici bir yapının hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin tarım politikasının tarımcıyı yok etmek yönünde olduğuna dikkat çeken Saraç, bu yönde önce bir uyarıda bulunmak gereğini hissettiklerini ancak; gereğinin yapılmaması haline ise ciddi eylemler içerisine gireceklerinin altını çizdi ve hükümete Pazartesi gününe kadar süre verdiklerini açıkladı.

Tanju Konuralp’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur