1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hükümetin kaderi; Cuma gün belirleniyor
Hükümetin kaderi; Cuma gün belirleniyor

Hükümetin kaderi; Cuma gün belirleniyor

Güney Kıbrıs’ta hükümetin kaderi; Cuma gün belirleniyor

A+A-

DİKO partisinin hükümetten çekilip çekilmeyeceğinin, önümüzdeki Cuma günü kesinleşeceği haber verildi. DİKO Başkanı NikolasPapadopulos’un, partinin yürütme bürosunu, yeni bileşimiyle önümüzdeki Cuma günü ilk toplantısına çağırdığını yazan Fileleftheros, “DİKO’nun Ayrılması Cuma Günü Kesinleşiyor” başlıklı haberinde, önceki gün yapılan açıklamadan da görüldüğü üzere, yürütme bürosunun ilk toplantısının ana konusunun, partinin hükümetten ayrılması konusu olacağını kaydetti.

Yürütme bürosu toplantısının gündeminde “Anastasiadis ile Eroğlu’nun Kıbrıs sorunundaki anlaşması ile yaşanan gelişmelerin” bulunacağını ifade eden gazete, gündem başlığının, gelişmelerin analizinin haricinde, hükümetten ayrılma konusunun da ele alınacağına gönderme yapmakta olduğunu belirtti.

DİKO’nun gündemine resmi olarak bu şekilde girmemiş olmasına rağmen, her şeyin bu gidişatı (partinin hükümetten ayrılması konusu) göstermekte olduğunu kaydeden gazete, buna birinci sebep olarak, DİKO’nun Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki icraatlarıyla hem fikir olmamasını ve Anastasiadis’in seçim taahhütlerini ihlal etmiş olmasını, ikinci olarak Papadopulos’un yakın çalışma arkadaşlarından birinin, partinin hükümetten çekilmesinin 10 gün içerisinde olacağını defalarca tekrarlamış olmasını, üçüncü olarak da Papadopulos’un DİKO bakanlarının Anastasiadis hükümetindeki yaklaşımlarıyla hem fikir olmamasını gösterdi. Partinin yürütme bürosunun toplanmasına ilişkin kararın, dün akşamüzeri erken saatlerde açıklandığını ifade eden gazete, Cuma günkü toplantının Papadopulos açısından çok önemli olduğunu, çünkü Papadopulos’un Anastasiadis hükümetinden ayrılmaya ilişkin kararında yalnızca yürütme bürosunun desteğini almasının yeterli olmadığını, partinin bundan sonraki gidişatıyla ilgili idaresinin de öneme sahip olduğunu belirtti.

Mevcut koşullar temelinde, Papadopulos’un, hükümet oluşumundan ayrılma kararını büyük çoğunlukla geçirme konusunda herhangi bir zorluk yaşamayacağını belirten gazete, ancak çoğunluğun yeterli olmadığın, Papadopulos’un tutarlılık istediğini yazdı.

“Kalıyorum veya gidiyorum cuma günü…”
Fileleftheros, Papadopulos’un isteğinin, ortaya çıkacak anlaşmazlıkların parti içerisinde kalması ve DİKO’nun toplum karşısında ikiyüzlüymüş gibi görünmemesi için, bunun kamuoyu önünde tartışma konusuna dönüşmemesi şeklinde olduğunu da izah etti. Bu arada gazete, parti liderliğine her yönden bu konunda çeşitli mesajlar gitmekte olduğunu da ekledi. Haber, Haravgi gazetesinde “DİKO: Evet veya Hayır Cuma Günü”, Politis’te “DİKO’nun Hükümetten Çıkışı Uzatmalara Gidiyor”, Simerini gazetesinde “Bakanlarla Muamma… DİKO Yürütme Bürosu Karar İçin Önümüzdeki Cuma Toplanıyor- Partinin Dört Bakanının Hükümetten Çıkma Kararına Uymaması Halinde, Hükümet ile DİKO Çarpışmaya Girecek”, Alithia’da ise “Kalıyorum veya Gidiyorum Cuma Günü… Nikolas Papadopulos, DİKO Bakanlarının Olumsuz Oylarıyla da Olsa, Hükümetten Çıkmak İçin Yürütme Bürosunun Çoğunluğunu Elde Etmiş Görünüyor” başlıklarıyla yer verdi. TAK

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur