1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HP’den Seçim Hükümeti’ne yeşil ışık
HP’den Seçim Hükümeti’ne yeşil ışık

HP’den Seçim Hükümeti’ne yeşil ışık

Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi, ‘Seçim Hükümeti’ne yeşil ışık yaktı.

A+A-

Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi, ‘Seçim Hükümeti’ne yeşil ışık yaktı.

Tufan Erhürman’ın başbakanlığında ortak ilkeler doğrultusunda bir seçim hükümeti için HP Parti Meclisi’nden Genel Başkan Vekili Yenal Senin’e yetki verildi.

Halkın Partisi Parti Meclisi toplantısı arasında basına bilgi veren Yenal Senin, “Seçim Hükümeti” amacıyla görüşmelere devam edeceklerini, “CTP-HP-DP-TDP Koalisyonu” için erken sonuç almak istediklerini söyledi.

Söz konusu hükümet modeline YDP de dıştan destek vereceğini söylemişti.

 

128290940-849608969200581-3828578459016320767-n.jpg

 

Yenal Senin neler söyledi?

Emekliler Lokali’nde saat 18:30’da başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden Parti Meclisi toplantısı arasında açıklama yapan HP Genel Başkan Vekili Yenal Senin, şunları söyledi:

“Halkın Partisi Parti Meclisi değerlendirmelerini yaptı, yapmaya da devam edecektir. Bu anlamda alınan karar, mevcut seçim hükümeti modelinde görüşmelere devam etmektir ve bu konuda şahsıma ve heyetime yetki verilmiştir. Görüşmelerin hangi çerçevede ve şartlarda olacağı konusunda da uzun süreli konuşmalarımız oldu. Bu süreci daha da fazla uzatmadan diğer parti başkanlarıyla görüşüp nihai kararı, somut bir şekilde çıkarıp, taslağını parti meclisine sunup kararımızı vereceğiz”

Bir soru üzerine ise Senin, şunları aktardı: “Biliyorsunuz, sayın Tufan Erhürman, partimizi ziyaret ettiği zaman geniş tabanlı hükümet modelinden bahsetmişti. Daha sonraki görüşmelerde hangisinin oluru olduğunu ya da oluru olmadığını tarafımıza deklere etti. Biz de değerlendirme yaptık, şahsım ve heyetim yetki aldı. Hükümet modelinin hangi çerçevede ve şartlarda olacağı ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağız.  Yarın da görüşmelere hızlıca başlayıp, olumlu veya olumsuz bir sonuç alma noktasında bir karar üreteceğiz. Heyetler arasında yapılacak görüşmeler neticesinde kendi duruşumuzu da ortaya koyacağız ve gerekli açıklamaları yapacağız.

Tecrübe ettiğimiz 4’lü ve 2’lü koalisyon hükümet oldu. Bu bir seçim hükümetidir. Tecrübelerle ilgili ortaya hassasiyetlerimizi ortaya koyacağız. Tufan Erhürman'ın tarafımıza ilettiği 7 maddelik ilkeler oldu. Bu ilkelere bizim de katkılarımız olacaktır. Hükümetin modeli de önemli bir noktadadır. Parti Meclisi'nde değerlendirmeye devam edeceğiz. Bunlar teknik konular. Partilerle görüştükçe detayları açıklayacağız.

UBP ile hükümet konusu  gündeme gelip gelmediği yönündeki bir soruya ise “UBP ile hükümet konusu  bugün parti meclisinde gündeme gelmedi. Bu konuda daha önce HP parti meclisinin almış olduğu bir karar var. Bugün de geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yemekli görüşmede bize sunulan seçim hükümeti ile ilgili öneriler değerlendirildi”.

Seçim için Eylül 2021

Yenal Senin, erken seçim tarihiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya ise şöyle yanıt verdi: Seçim tarihiyle ilgili mutlaka bir düşünce var. Çoğunluklu fikir Eylül 2021’dir. Ekim ayında bütçe çalışmaları başlayacağı için yeni bir hükümetin kendi bütçesini kendi belirlemesi düşüncesindeyiz. 2022’de de yerel seçim olacağı için en uygun tarih Eylül 2021 olacaktır çünkü 4 ay arayla seçim olması demek iki kere seçim yasaklarına girmek ve ülkeyi kilitlemek demektir. Yüzde yüz net bir karar yok ama partiler ağırlıklı olarak bu tarihte konsensüs sağlamış durumdayız.

Edindiğimiz tecrübeler neticesinde kendi görüşlerimizi ortaya koyacağız. Henüz müzakereler başlamadı. Şu anda bu görüşlerimizi açıklamak doğru olmaz”

 

 

 

kudret-002.jpg

Bu haber toplam 5377 defa okunmuştur