1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Heyecan Başlasın
Heyecan Başlasın

Heyecan Başlasın

K-Pet Süper Lig, Birinci Lig ve tek lig halinde oynanmaya başlayacak olan İkinci Lig’de heyecan bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalar ile başlıyor.

A+A-

Hüseyin KIRAL
Futbolda 2013 – 2014 sezonu bugün ve Pazar günü oynanacak olan 21 maçla ilk haftası start alacak. K-Pet sponsorluğunda, 26 hafta devam edecek olan K-Pet futbol liglerinde kimin, hangi takımın ne yapacağını kestirmek mümkün değil.
K-Pet Süper Lig’de Yenicami ve Küçük Kaymaklı başı çeker gibi görünse de, yapılan hazırlık maçlarında işin aslı hiç de öyle olmadığı gözlemlendi.
Bu ligde ilerleyen haftalar sonunda kulübün mali yapısını, futbolcu karakterini kontrol edebilen takımlar başarılı olacaklar.

K-Pet Süper Ligi’nde bugün

Doğan T.B. – Mağusa T.G. (Mehmet Sezener)
Girne’de Süper Lig’de tek başına kalan Doğan Türk Birliği, takım içerisinde yaptığı revizyonla, takıma kolej takımı görüntüsü verirken, saha içerisinde yer alan futbolcuların bitmek bilmeyen enerjilerini, oyun anlayışı olarak da karşılaşmaya yansıtma başarısı gösterdikleri takdirde yenemeyecekleri takım yok gibi. Mağusa Türk Gücü, oyun içerisinde ayağa paslarla oynayıp, ileride çabuk adamları olan Conteh ve Uğur’u kullandıkları takdirde rakiplerine korku verecek görüntüde duruyorlar. 

K.Kaymaklı – Cihangir (Savaş Tilki)
Son yıllarda Küçük Kaymaklı’nın başına bela olan Cihangir ile Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda karşılaşacak olan Forest, Esin Sonay’ın son dakikada transferi ile şampiyonluğun büyük adaylarından olduğunu gösterdi. Cihangir cephesi ne kadar da başkente bir puan için geliyoruz açıklaması yapsa da, kadroya bakıldığı zaman işin aslı öyle olmadığı ve her an üç puanla evine dönebileceği gözüküyor. Küçük Kaymaklı lige iyi başlamak için mutlaka seyircisi önünde üç puanla başlamak zorunda.

Yalova – Serdarlı (Osman Özpaşa)
Uzun bir aradan sonra yeniden Süper Lig’de mücadele edecek olan Yalova’da heyecan son noktada. Kendi evinde oynayacağı Serdarlı maçını kazanıp, lige iyi bir başlangıç yapmak ve Süper Lig’de kalıcı olmak en büyük hedefi olan Yalova lige hazır görünüyor. Serdarlı ise geçtiğimiz yıl play-off’larda ligde kalma başarısı gösterirken, bugün oynanacak olan maçtan eli boş döndüğü takdirde ligde kötü günler yaşayacağının sinyali verilmiş olur.

Mormenekşe – Hamitköy (Serkan Durmaz)
Mormenekşe cezası nedeni ile Serdarlı 14 Ağustos Stadı’nda konuk edeceği Hamitköy karşısında, yıllar sonra oynayacağı ilk süper lig maçından üç puanla dönmek düşüncesinde. Ancak Hamitköy geçtiğimiz sezon son hafta ligde kalma başarısı gösterirken, ayni korkuyu yaşamamak için Mormenekşe karşısında puan veya puanlar alarak köyüne dönmek istiyor.

K-Pet Süper Lig’de Pazar günü

Çetinkaya – G.Gücü (Serkan Şimşek)
Süper Lig’in ilk haftasında Lefkoşa derbisi olarak da görünen Çetinkaya – Gençlik Gücü karşılaşmasında favori olarak Çetinkaya görünse de Gençlik Gücü yaptığı transferlerle gösteriyor ki bu ligde kolay lokma olmayacak.

B.Bağcıl - Y.Boğaziçi (Kerem Eran)
Geçici transferin son gününde attırdığı imzalarla adeta rakiplerine korku veren Bostancı Bağcıl, güçlü bir kadro kurdu. Ligin ilk maçında kendi evi ve seyircisi önünde oynayacağı Süper Lig’in yeni temsilcisi Yeni Boğaziçi karşısında mutlak favori olarak görülüyor.

Lefke – Yenicami (Mehmet Malek)
İlk haftanın en dikkat çeken maçlarından biri olarak gösterilen Lefke – Yenicami karşılaşmasında, favori deplasman takımı olan Yenicami görünse de, Lefke’de kendi seyirci avantajını oyuna yansıtıp karşılaşmadan üç puan almak istiyor.

Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur
Etiketler :