1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hedef Play – out’tan uzaklaşmak
Hedef Play – out’tan uzaklaşmak

Hedef Play – out’tan uzaklaşmak

Telsim Süper Lig’in 23. hafta maçlarında bugün oynanacak olan 6 karşılaşma ile tamamlanacak. Alt sıralarda mücadele eden takımların tüm hesapları 3 puan alıp rakipleri önünde avantajlı duruma geçmek. Lider Çetinkaya, dün gece 23. haftanın açılış maçında K

A+A-

Hüseyin KIRAL


Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Telsim Süper Lig’in son dört haftasına girilirken dün akşam oynanan açılış maçında lider Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı takımları Lefkoşa derbisinde karşı karşıya geldi. Hatırı sayılı bir taraftar gruplarının izlediği maçtan 1-0 galip ayrıldı.
Lefkoşa Türk Belediye başkanlığı için yarın yapılacak seçimlerden dolayı Süper Lig’in geriye kalan tüm maçları bugün oynanacak.
Bugün oynanacak olan karşılaşmalarda liderin en yakın takipçisi Yenicami, kendi evinde daha önceden bir alt lige düşmeyi garantileyen Göçmenköy’ü konuk ederken, geriye kalan beş karşılaşmada da takımlar alt sıralardan kurtulup ligin sonunda Play – out’un dışında kalmak istiyorlar.

Telsim Süper Lig’de bugün

Türk Ocağı – Serdarlı (Ecvet Kanatlı)
Haftanın en önemli karşılaşmasında Türk Ocağı ile Serdarlı takımları Girne 20 Temmuz Stadında karşı karşıya geliyor.
Türk Ocağı 23 puanla ligin 13. sırasında bulunurken, Serdarlı 24 puanla 12. sırada yer alıyor. Oynanacak olan bu maçı kaybeden takım belki de önümüzdeki sezon Birinci Lig’de mücadele edecek. Bu nedenle her iki takımda karşılaşmaya kazanmak için çıkarken, beraberlik işine yaradığı için Serdarlı takımı maçta defans güvenliğini elden bırakmayacak gibi görünüyor.

Gençlik Gücü – Mağusa Türk Gücü (Fehim Dayı)
26 puanlı iki takımın mücadelesinde Mağusa Türk Gücü 9, Gençlik Gücü de 10. sırada bulunuyor. Her iki takım adına çok zor bir maç. Favorisi yok, sahada iyi mücadele eden, gol yollarında buldukları pozisyonları değerlendiren ve en önemlisi stresi üzerinden atabilen takım galibiyete yakın olacak.

Lefke – Doğan Türk Birliği (Serkan Şimşek)
Ligde, 31 puanla henüz rahatlamamış durumda görünse de Lefke takımı, ligde en rahat durumda bulunan Doğan Türk Birliği karşısında Karadağ’da galibiyet arayacak. Doğan Türk Birliği ise geriye kalan maçlarını tamamen prestij için oynayacak.

Yenicami – Göçmenköy (Irmak Emin)
Haftanın en rahat maçı görünümünde olan Yenicami – Göçmenköy karşılaşması aslında en zor maçlardan biri. Yenicami ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşamamak için sarı kart sınırında bulunan tüm oyuncularına geçtiğimiz hafta taktik gereği sarı kart göstererek bu maçta yer almayacaklarını sağlaması, belki de maçta sıkıntı yaşamasına neden olacak.
Göçmenköy’ün kaybedecek hiç bir şeyi yok, üstüne üstlük galip gelmesi durumunda kazanacak puanları ve ligin konuşulacak tek konusu olacak.

Bostancı Bağcıl – Cihangir (Savaş Tilki)
Cihangir, Bostancı Bağcıl maçından elde edeceği galibiyetle alacağı üç puan ligde ki geleceğini belirleyeceği için, deplasmanda oynasa da favori olarak görünüyor. Bostancı Bağcıl ligin rahat takımlarından ve tek hedefi kupada final oynamak. Kafalarda Cihangir maçından çok, Çarşamba günü oynayacağı yarı final maçını düşündüğüne eminim.

Lapta – Hamitköy (Kerem Eran)
23. haftanın bir başka zor maçı olan Lapta – Hamitköy maçı. Lapta, puan olarak Hamitköy’e göre daha avantajlı durumda bulunuyor. Lapta takımı da hedefini kupa olarak koyan takımlardan ve kafalarda sadece Salı akşamı oynayacağı Mağusa maçı bulunmasından dolayı Hamitköy favori olarak görünüyor.

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur