1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'HAYVANCI' PAZARTESİNE KADAR ARA VERDİ
'HAYVANCI'  PAZARTESİNE KADAR ARA VERDİ

'HAYVANCI' PAZARTESİNE KADAR ARA VERDİ

Hayvan Üreticileri, Pazartesi gününe kadar sure tanıdıklarını açıkladı.

A+A-

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Hükümetin kuruş hesabı yaptığını iddia ederek bundan vazgeçilmesi çağrısında bulundu ve “Cumartesi, Pazar arpa fiyatlarını geri çekecekse, pazartesi günü gelip araçları çekeriz; geri çekmeyecekse ise pazartesi eylemlerin şiddetini arttıracağız” dedi.

Tarım Bakanlığı önündeki eylemle ilgili açıklama yapan Naimoğluları, eylem şekillerini değiştirdiklerini belirterek, araçlarını eylem yerinde bırakarak, eyleme pazartesi günü devam edeceklerini söyledi.

Bugün eylem yerinden ayrılacaklarını, cumartesi-pazar dinleneceklerini söyleyen Naimoğluları, uzlaşıdan yana olduklarını, ancak arpa fiyatının 1.20 TL’nin üzerine çıkmasını kabul etmeyeceklerini ifade etti ve “Eğer bu noktada verecek bişeyleri yoksa, bizim de bu noktada ortaya koyduğumuz sadece yüzde ellilik zammın kabul edilebileceğidir” dedi.

Arpa konusunda yüzde yüz kırk beşlik zammın kabul edilemeyeceğini söyleyen Naimoğluları, kendilerinin de 1.2 TL’nin üzerine çıkmayacaklarını dile getirdi.

Dün sundukları yazılı önerilerin arkasında olduklarını ifade eden Naimoğluları, ancak yüzde elli zammın üstündeki zammı asla kabul etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

(TAK)


 

SAAT: 15.51

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Naimoğulları, yönetim kurulu ile görüştü. Araçların bakanlık binası önünde kalacağını söyleyen Naimoğulları, kendileri buradan ayrılacaklarını açıkladı. Hayvan Üreticileri, "hükümete pazartesi gününe kadar süre tanıdıklarını" açıkladı.

Açıklamaya göre, "Pazartesi gelişme olmazsa eylem artarak devam edecek."


SAAT: 15.29

Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen, eylemcilerin yanına gelerek, bakanlıkta biri olmadığını, bu saatten sonra burada olmalarının zararlarına olacağını açıkladı.  Öğmen, eylemin sona ermesini istedi.

Naimoğulları ise üyelerle görüşerek, eylemle ilgili yol haritasını belirlemeye çalışıyor.

ogmen.jpg


Hayvancılar eylemlerine yeniden Tarım Bakanlığı önünde devam etmeye çalışıyor. Polis ile eylemciler arasında ara ara arbede yaşanıyor. 
Polisin sıktığı biber gazından etkilenen 5 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
Bu arada Polisten alınan bilgiye göre, gözaltına alınan var.
Bakanlığın önüne geçişleri Çevik Birlik tarafından engellenen eylemcilere biber gazıyla da müdahale edildi.
Biber gazından etkilenenler oldu. Biber gazından etkilenen eylemciler için 2 tane ambulans olay yerine geldi. 

(TAK)


 

SAAT: 15.04

Yaşananların ardından Naimoğulları açıklama yaptı.

Naimoğulları: Bundan sonra gerekeni yapacağız. İçinde bulunduğumuz durumu anlattık. Olayların daha fazla büyümesini istemiyoruz. Biraz sonra toplanacağız, ne yapacağımıza karar vereceğiz. Biz, göreceğimizi gördük. Bundan sonra 3-5 kuruş zammı gidip de görüşmem. Hepinizi yazıklar olsun.. Bu yapılan zamlar ahlaksız zamlardır ...

Konuşmasının ardından Naimoğulları, görüşme için Tarım Bakanlığı'na girdi.

n1-008.jpg


Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği, arpa fiyatlarındaki artış nedeniyle başlattığı araçlı eylemde, Cumhurbaşkanlığı’nda Başbakanın açıklamasının ardından öğle saatlerinde Ledra Palace geçiş noktasına yürüyüşe geçti.
Eylemcilerin Ledra Palace Trafik Işıkları’na gelişinde arbede yaşandı. Çevik Kuvvet ve polis eylemcilere müdahale ederek biber gazı sıktı. Bu sırada biber gazından etkilenen bir basın mensubu ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Eylemciler daha sonra trafik ışıklarından Cumhurbaşkanlığına yürümek istedi. Polis yolu kapatarak Cumhurbaşkanlığı’na geçmelerine izin vermedi.
TC Lefkoşa Büyükelçiliğine yürümek isteyen eylemciler bu sefer de Şehitler Anıtı önünde durduruldu. Çevik Kuvvet ve Polis geçişe izin vermedi. Eylemciler anıt önünde bekliyor.

(TAK)

 


SAAT 14:38

Tarım Bakanlığı önündeki eylem büyüdü. Çevik kuvvet ekipleri eylemcileri müdahale etti. Tarım Bakanlığı önündeki kordon ilerletildi. Eylemcilere yine BİBER GAZI sıkıldı. 

Biber gazından etkilenen baba kız olan 2 eylemci hastaneye kaldırıldı.

Çevik kuvvet ekipleri basının da işini yapmasına engel oldu, biber gazından bazı basın mensupları da nasibini aldı.

mud.jpg

cvk-001.jpg

 

41331404_294583501144653_1063440980595703808_n.jpg

SAAT 14.28

Çevkik kuvvet ekipleri eylemcilerin Tarım Bakanlığı'nın önüne gitmesine izin vermedi. Eylemciler, çevik kuvvet ekiplerini alkışlarla protesto etti.

tarim-onu.jpg

 

 

SAAT 14:00

Afrika gazetesinin önüne gelen eylemciler burada halay çekti. 
Daha sonra yeniden yürüyüşe geçen hayvancılar, Tarım Bakanlığı'na doğru yol aldı. 

 

tarima-yuruduler.jpg

SAAT 13:54

Polis müdahelesi ardından eylemciler TC Elçiliği'ne doğru harekete geçti.
Polis ekipleri Meclis önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

 

meclis-onu-001.jpg

SAAT: 13.33

EYLEME MÜDAHALE

Polis, çevik kuvvet ekipleri Ledra Palace geçiş noktasına yürüyen Hayvan Üreticisi eylemcilere BİBER GAZI ile müdahale etti.
Biber gazından dolayı bazı eylemciler etkilenirken, Diyalog gazetesi stajyer muhabiri de etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

biber-gazi-2-001.jpg

SAAT: 13.21

Polis yol kapatmak isteyen Hayvan Üreticisi eylemcilere izin vermedi. Eylemciler adanın güneyine geçmek için geçiş noktasına yürüyor

Polis ve çevik kuvvet ekipleri de eylemcileri takip ediyor

y1-052.jpg

 

SAAT: 12.15

Tarım Bakanlığı önünde eylem yapan Hayvan Üreticileri traktörü bakanlık binasına sürdü, polisle karşı karşıya geldi. 1 kişi fenalık geçirdi

ff-042.jpg

h2-022.jpg

h3-010.jpg

 

h6.jpg

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemde bir traktör binaya doğru ilerleyince polis ve çevik kuvvet müdahalede bulundu, tartışmalar yaşandı.

SAAT: 11.45

Hayvan Üreticiler Birliği ve Akıncı görüşmesi tamamlandı. Naimoğulları toplantı sonrası kısa bir açıklama yaptı, "Akıncı’ya durumu izah ettik. Eylem sürüyor. Akıncı biraz sonra Başbakan ile görüşecek. Çıkacak sonucu bekleyeceğiz." dedi. Naimoğulları, “Akıncı’ya eylemin nedenini, sektördeki sıkıntıları anlattık. İki gündür yaşanılanları izah ettik. Zamlar ile sektörün çıkmaza girdiğini aktardık" şeklinde konuştu.

na.jpg


 

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği eylemlerinin 3’üncü günüde, hükümetle yapılan görüşmelerin olumlu neticelenmemesi sonucunda, bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek taleplerini iletti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya üreticinin düştüğü durumu ve sektörün sıkıntılarını izah ettiklerini kaydetti.

Naimoğlulları, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya tarım ve hayvancı sektörünün çok sıkıntı içerisinde olduğunu ve yapılan zamlarla girdi maliyetlerinin yükseldiğini, bundan dolayı da sektörün yok olacağını, kimsenin üretim yapamayacağını izah ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ile haftalık olağan görüşmesinde, hayvan üreticilerinin sorunlarına çözüm arama konusunu gündeme getireceğini söylediğini dile getiren Naimoğulları, görüşme sonrasında kendilerinin aranıp son durum hakkında bilgilendirileceğini kaydetti.

Naimoğulları, eyleme devam ettiklerini, fakat Tarım Bakanlığı önüne gidip Cumhurbaşkanı’nın hükümet ile görüşmesinden çıkacak sonucu bekleyeceklerini belirterek, “Gelişmeleri bekleyeceğiz. Çıkan sonuca göre eylem kararımızı değerlendireceğiz” dedi.

NAİMOĞULLARI, AKINCI İLE GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN TARIM BAKANLIĞI ÖNÜNDE DE AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada Naimoğulları, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ardından, Tarım Bakanlığı önünde de açıklama yaptı.

Naimoğulları, Cumhurbaşkanı’na arpaya ve yeme yapılan artışla hayvancının kırılma noktasına geldiğini, hükümetlerin tarım ve üretim alanına bakış açısının değişmesi gerektiğini, zamların tarım sektörünün de düşünülerek yapılması gerektiğini, üreticinin durumunun da düşünülmesi gerektiğini, arpaya yapılan zammın yanlış olduğunu aktardıklarını söyledi.

Naimoğulları, bunun tüm toplumun sorunu olduğunu, beş bin hayvancı ailesi ile birlikte pek çok sektörün batacağını, hükümetin kuruş hesabı yaptığını, kuruş hesabı ile hayvancılığın yürütülemeyeceğini söylediklerini belirtti.

Naimoğulları, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Başbakan Tufan Erhürman ile görüşmesinin ardından kendilerine bilgi vereceğini de kaydetti. (TAK)


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müdürü Mehmet Arkın Biray ile Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) Müdürü Fide Kürşat’ı, ardından da Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile birlik temsilcisi üreticileri kabul etti.

Bu sabah gerçekleştirilen görüşmeler Cumhurbaşkanlığı’nda yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilk toplantıda, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Bakanlık Müdürü Mehmet Arkın Biray ile SÜTEK Müdürü Fide Kürşat, Cumhurbaşkanı’na Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin talepleri ile ilgili konulardaki durum hakkındaki resmi verileri sunarak teknik bilgi aktardılar.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile yönetim kurulu üyeleri ise görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’ya hükümetten taleplerini anlattı.

Konu, Cumhurbaşkanı'nın hükümetle olağan haftalık görüşmesinde, Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile ele alınarak değerlendirdi. (tak)


 

SAAT: 10.49

Hayvan Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu'ndan 5 kişi, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşüyor. Görüşme öncesi basına açıklama yapılmadı, yalnızca görüntü alınmasına izin verildi.

ak-006.jpg

SAAT: 10.20

Hayvan üreticileri Akıncı ile  görüşüyor

Hayvan Üreticileri Yetiştiricileri Birliği, saat 10.30'da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, sektördeki sıkıntıları Akıncı’ya da anlatacaklarını ifade etti, "Akıncı’nın Bakanlar Kurulu toplama yetkisi var. Sıkıntılar ortada, eğer kuruş hesabi yapılacaksa ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım olacaklardan sorumlu değildir." dedi.

Naimoğulları'nin açıklaması özetle söyle : "Kriz ortamında, arka arkaya gelen zamlardan sonra hayvancının halini anladıklarını düşünmüyorum. Hükûmet, kuruş hesabına duştu. İnsanlar batma noktasında. Biz kuruş hesabi yapmaya değil, sıkıntıları ortaya koymaya geldik. Üretim sektörü çöktüğü zaman, bu ülke nereye gidecek onu ortaya koymaya geldik. Özveri göstererek, bu noktaya geldik. İki gündür olayların büyümemesi için her türlü özveriyi gösterdik .Bu saatten sonra olacaklara garanti veremem.

h3-009.jpg

SAAT: 10.00

Hayvan üreticilerinin Tarım Bakanlığı önünde başlattığı eylem, üçüncü gününde. Çok sayıda polisin yani sıra, çevik kuvvet ekipleri de bakanlık binasında bekliyor.

h1-025.jpg

h2-021.jpg


EYLEM 3. GÜNÜNDE

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliğinin, arpa fiyatlarındaki artış nedeniyle başlattığı araçlı eylem üçüncü gününe girdi.
Çarşamba gününden beri Lefkoşa’da Tarım Bakanlığı önünde araçlarıyla bekleyen eylemcilerden bir heyet, şu sıralar Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşüyor.
Birlik yetkililerinin, 5 Eylül Çarşamba günü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı; dün de Başbakan ve ilgili bakanlıklarla yaptığı görüşmelerde uzlaşıya varılamaması nedeniyle eyleme devam kararı alınmıştı.
Birlik, ilk görüşmelerde arpa fiyatlarının 1.8 kg/TL’den 1.1 kg/TL’ye düşürülmesini ve tedricen arttırılmasını talep etmişti.
Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Naimoğulları, Cumhurbaşkanı ile görüşme öncesi Tarım Bakanlığı önünde 10.00 sıralarında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanından beklentilerinin, yetkisini kullanıp Hükümeti soruna bir açılım bulmak amacıyla toplantıya çağırması olduğunu söyledi. 
Sektörün yok olma noktasına geldiğini ve kendileri ile birlikte pek çok sektörü daha, çok daha kötü günler beklediğini belirten Naimoğulları, bu güne kadar sorumlulukla hareket ettiklerini bundan sonra olacak olanlardan kendilerinin sorumlu saymayacaklarını söyledi. (TAK)

Bu haber toplam 11492 defa okunmuştur
İlgili Haberler