1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Hasipoğlu, halkla alay ediyor"
Hasipoğlu, halkla alay ediyor

"Hasipoğlu, halkla alay ediyor"

Sınay, “Kendi toplumuna sağlık hizmeti veremeyen Sağlık Bakanlığı’nın Kıbrıslı Rumlara sağlık hizmeti vermeyi konuşması halka alay etmektir”

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Yurt Dışında Görev Yapan Personelin Kadroları ve Dış Görev Ödenekleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın görüşülmesi sırasında Kıbrıs müzakereleri ve Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “taksim” açıklaması da ele alındı.

CTP Milletvekili Abbas Sınay, konuşmasında, Kıbrıs’ta doğalgaz ve petrolün varlığının ortaya çıktığı ve Kürt sorununun çözülmesi gibi Kıbrıslı Türklere çözüm sürecinde avantaj sağlaması gerektiren olayların yaşandığı bir dönemde, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “2013 sonuna kadar ya çözüm ya da taksim” şeklinde açıklama yapmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da “anlaşmamak da bir anlaşmadır” şeklinde açıklamalar yaptığını söyleyen Sınay, bu düşünce biçimiyle bir yere varılamayacağını, masaya bu anlayışla oturulacağına hiç oturulmaması gerektiğini ifade etti.

 

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, “sataşmaya” yanıt vermek için çıktığı kürsüde Kıbrıs meselesinin çözümüne değindi ve çözümün, Kıbrıslı Türklerin iradesinde olmadığını söyledi.

Hasipoğlu, Rum tarafı ne derse desin, Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesinin ortada olduğunu belirtti. Çözüm istemeyen tarafın Rum tarafı olduğunu kaydeden Hasipoğlu, Kıbrıslı Türklerin ev ödevini en iyi şekilde yapması ve lobi faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti.

CTP Milletvekili Abbas Sınay’ın şahsına yönelik eleştirilerine de değinen Hasipoğlu, Onkoloji Hastanesi’nin temelinin gelecek yıl atılacağını ve tam anlamıyla faaliyete geçmesinin 1 yılı alacağını söyledi. Rumların KKTC’den sağlık hizmeti alabileceği yönündeki sözlerinin de saptırıldığını söyleyen Hasipoğlu, kendisine söz vermeyen Mustafa Yektaoğlu’nu da “iç tüzüğü bilmemekle” suçladı.

Sınay, Kıbrıslı Türklerin avantajına olacak bir durumu dezavantaja çevirdiğini ifade etti. Türkiye ile KKTC arasında imzalanan mali protokolü okuduğunda utandığını söyleyen Sınay, ikili ilişkilerin bu şekilde sürdürülmemesi gerektiğini söyledi.

CTP’nin Yurt Dışında Görev Yapan Personelin Kadroları ve Dış Görev Ödenekleri Yasa Tasarısı’na olumlu oy vereceğini söyleyen Sınay, tüzüğün de 6 ay içinde geçirmesi gerektiğini kaydetti.

Sınay, seçim günü Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün dışındaki tüm bakanları, resmi makam araçlarına sivil plaka takarak, Lefkoşa’yı turladığını dile getiren Sınay, bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı’nın Kıbrıslı Rumlara sağlık hizmeti verilebileceği yönündeki açıklamasını da eleştiren Sınay, “Kendi toplumuna sağlık hizmeti veremeyen Sağlık Bakanlığı’nın Kıbrıslı Rumlara sağlık hizmeti vermeyi konuşması halka alay etmektir” dedi. Sınay, ülkede kanser hastalığının arttığı bugünlerde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde sürekli bir onkoloğun dahi olmadığına işaret ederek, parası hazır olduğu halde hala Onkoloji Hastanesi konusunda bir şey yapılmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun, Sınay’ın konuşmasının ardından “sataşma” var diye söz hakkı istemesi ve Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu’nun bu söz hakkını vermemesi üzerinde sert tartışmalar yaşandı. (tak)

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur