1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Gürültüden kaçtık ve doğanın içinde yenilendik
Gürültüden kaçtık ve doğanın içinde yenilendik

Gürültüden kaçtık ve doğanın içinde yenilendik

BİR YOGA KAMPININ ARDINDAN Gürültüden kaçtık ve doğanın içinde yenilendik Karpaz'ın eşsiz güzelliği arasında, Bali adasının egzotik ortamında konaklamanın zevkini ve huzurunu bulduk, eşsiz bir deneyime sahip olduk. Kendimizi Uzak Doğu'da gibi hissettik.

A+A-

BİR YOGA KAMPININ ARDINDAN

Gürültüden kaçtık ve doğanın içinde yenilendik

Karpaz'ın eşsiz güzelliği arasında, Bali adasının egzotik ortamında konaklamanın zevkini ve huzurunu bulduk, eşsiz bir deneyime sahip olduk. Kendimizi Uzak Doğu'da gibi hissettik. Nefes kesici masmavi Akdeniz manzaralı Bali tarzı odalarda kaldık, gün boyu yoga, sohbet, meditasyon, doğa yürüyüşleriyle arındık, huzura kavuştuk.

 

Shivani Life Center, Lefkoşa Çağlayan’da bulunan Yoga & Yaşam merkezi... Kurucusu Begüm Gülderen, daha önce Hindistan’da yaşadığı için merkezi de hint esintili, egzotik bir yer.
Begüm, yoganın ne kadar önemli olduğunu, herkesin ihtiyaç duyabileceği bir hayat tarzı olduğunu düşünüyor. Yoğun iş temposundan, stresli hayatlarımızdan biraz olsun arınmak ve uzaklaşmak için Karpaz’da bir yoga kampı düzenlemeye karar verdi ve Kanadalı olan yoga eğitmeni arkadaşı Meredith Chasin’i de adaya davet etti. Meredith bir hintli guruyla evli ve Hindistan’da yaşıyor. Meredith ve eşi Junaid Shaikh uzun yıllardır yoga eğitimleri veriyor ve eşsiz bir bilgiye sahip... Karpaz’da belki de bir ilk düzenlendi..

KARPAZ'DA 'DOĞAL' BİR DENEYİM
Begüm Gülderen ve Meredith Chasin eşliğiyle, Kıbrıslılar 16-19 Haziran tarihleri arasında 4 günlüğüne Karpaz’da buluştu, sabah gün doğumunda uyanıp yoga yaptılar, sabah meditasyon yürüyüşleri yaptılar, öğlen denize girip eğlendiler, akşam yine gün batımında yoga yapıp huzura kavuştular, esnediler, güçlendiler, yoga felsefesini daha yakından tanıdılar. 4 gün boyunca alkolden sigaradan uzak durdular ve vejeteryan yemekler yediler. Harika bir deneyime sahip oldular, mükemmel arkadaşlıklar da kurdular.


YOGA TURİZMİ NEDEN OLMASIN?

 

Yerle ilgili bilgi;
Kalınan yerin adı Florya. Evler ve restorant, Bali’den özel olarak işçiler getirilip yapıldı. Çok egzotik harika bir yer. Herkes sanki başka bir ülkedeymiş gibi hissediyor. Karpaz’ın eşsiz güzelliğini bazen unutuyoruz ama o kadar güzel ki, tüm dünyada yapılan yoga kampları neden Karpaz’a da taşınmasın diye düşünüldü ve başarıyla uygulandı.

(*Begüm Gülderen: Shivani Life Center, Yoga&Yaşam merkezi kurucusu / İletişim: Web: www.shivaniyogacenter.com / facebook: shivani life center / Tel: 0533 870 71 70 )

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur