1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güneydeki hastanelerin çalışma saatleri değişiyor
Güneydeki hastanelerin çalışma saatleri değişiyor

Güneydeki hastanelerin çalışma saatleri değişiyor

Güney Kıbrıs'ın devlet hastanelerindeki çalışma saatlerinin, hastalara yönelik...

A+A-

Güney Kıbrıs'ın devlet hastanelerindeki çalışma saatlerinin, hastalara yönelik hizmet saatlerinin artırılması için değişeceği haber verildi.

Çalışma saatlerinin değişmesiyle, hastane çalışanlarının daha fazla çalışmayacaklarını, yalnızca çalışma saatlerini yeni koşullara göre ayarlayacaklarını aktaran Fileleftheros, hastanelerin öğleden sonra 4’e kadar hastalara hizmet vereceklerini kaydetti.

Vardiya sistemiyle çalışmayan personel ve doktorlar için, çalışma saatlerinin sabah 7,30 ile öğleden sonra 3,00 şeklinde olacağını da belirten gazete, fazla mesainin ise öğleden sonra 4’ten itibaren başlayacağını ifade etti.

Hastanelerdeki çalışma saatlerinin değişikliğinin, Trokya’nın sağlık ile ilgili memorandumunda bulunduğunu anımsatan gazete, ilgili kararların uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Petros Petridis’in, Limasol Hastanesi çalışanlarını, genel olarak memorandum konularıyla alakalı olarak dün bilgilendirdiğini belirten gazete, Petridis’in, ilk yardım servislerinin köklü bir şekilde yeniden yapılandırılmasını istediğini ekledi. (tak)

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur