1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teklifler masada, gözler kararda
Teklifler masada, gözler kararda

Teklifler masada, gözler kararda

Kıbrıs'ın bütününde serbest dolaşımın yeniden başlaması için İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi tele konferans görüşmesini gerçekleştirdi, öneriler masaya kondu, gözler bir sonraki toplantıya çevrildi. 

A+A-

YENİDÜZEN

Kıbrıs'ın bütününde serbest dolaşımın yeniden başlaması için İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi, tele konferans görüşmesini gerçekleştirdi.

Her iki komitede geçişlerin açılmasına yönelik önerilerini masaya koydu, gözler bir sonraki toplantıya çevrildi. 

YENİDÜZEN’e konuşan Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Ergün Olgun, şu anda uyumlaştırma çalışmalarının sürdüğünü, tekliflere yönelik değerlendirme yapıldığını söyledi.

Olgun, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin belirlediği standartlara göre ekipte yer alan Kıbrıslı Türk ekibin hazırladıkları çalışmayı güneye ilettiklerini belirtti.

Teklifin içeriğine ilişkin bilgi paylaşmayan Olgun, önümüzdeki hafta bu konuda ikinci bir toplantı gerçekleşeceğini de açıkladı.

Olgun, çıkacak sonucun hükümet ile paylaşılacağını dile getirerek, “Bu konuda karar mercii biz değil, hükümetlerdir” dedi.

“Kıbrıs’ın kuzeyi şu anda ‘sarı alanda’… Bu da geçişler için müsait olduğunu gösteriyor. Ancak güney henüz söz konusu noktaya gelmedi” diye konuşan Olgun, “Uyum olduğu anda geçişler başlayacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler